Naslovnica Vijesti Hrvatska

HSLS-ovci pozvali gradonačelnika Bandića da otvori gradski proračun za javnost

Pozvali su zagrebačkog gradonačelnika da poput gradonačelnika Hrebaka u Bjelovaru otvori gradski proračun za javnost kako bi svi mogli vidjeti gdje njihov novac odlazi
24. svibnja 2019. u 12:25 0 komentara 108 prikaza
HSLS
Foto: HSLS Zagreb

Zagrebački gradski zastupnici HSLS-a Darko Klasić i Vladimir Andrić održali su ispred Gradske skupštine konferenciju za medije na kojima su upozorili na prekomjerno trošenje gradskog novca.

ZAHTJEVAJU PROMJENE HSLS: Hrvatska se mora digitalizirati, uništiti 'ortački kapitalizam' i ući u Schengen

- Grad Zagreb proračun u proteklih 18 godina preko cca. 20 milijardi eura, zaduženje grada i Zagrebačkog Holdinga još preko milijarde eura. Netransparentne cijene komunalnih radova ,prikrivene izborne kampanje gradonačelnika, najveći prirez i najveće komunalne režije u Hrvatskoj sve je to zamotano u proračun grada Zagreba iz kojega zapravo građani ne vide na šta se troši njihov novac.

Ukoliko građane pitate na što je u Zagrebu potrošeno više od 20 milijardi eura nitko nema odgovora, a tek je pred nama rješavanje krucijalnih problema i projekta grada od gospodarenja otpadom, izgradnje prometne infrastrukture do sanacije i rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije. Ovakvo netransparentno vođenje gradskih financija dovelo je do stvaranja interesnih skupina , napuhanih cijena i korupcije gradskih infrastruktura - izjavili su za prisutne HSLS-ovci i pozvali su Bandića da slijedi primjer Bjelovara i otvori gradski proračun za javnost.

Smatraju da digitalizacija proračuna nije čarobni štapić, ali na najplastičniji način diže svijest građana o tome da su javna sredstva: njihov novac, da imaju pravo znati kako se njihov novac troši te da imaju pravo utjecati na to kako se troši njihov novac.

Sučeljavanje: Miro Bulj, Predrag Matić, Ruža Tomašić i Jozo Radoš

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.