Naslovnica Vijesti Crna kronika

Hrvoju Petraču prijeti samica jer se rukovao s Fikretom Abdićem

- Kad god posjećujem klijenta, doživljavam neugodne situacije. Ne znam je li to zato što zastupam Petrača, ali znam da takve situacije nisu uobičajene, kaže odvjetnik Velimir Došen.
09. veljače 2010. u 20:07 31 komentara 4 prikaza
petrac
Foto: D. Puklavec/24sata/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Protiv Hrvoja Petrača u zatvoru u Puli ponovno je pokrenut stegovni postupak, drugi otkako je u toj kaznionici.

Pritužba odvjetnika
Ovaj put, doznajemo, nije posrijedi telefoniranje nego rukovanje. Zatvoreniku Fikretu Abdiću pružio je ruku dok su obojica imala posjete. Stegovni postupak spominje se u pritužbi riječkog odvjetnika Velimira Došena, Petračeva opunomoćenika za zastupanje u pitanjima izdržavanja kazne, upućenom Središnjem uredu za zatvorski sustav, ministru, Županijskom sudu....

– Istina je da sam uputio podnesak zbog neugodnosti i maltretiranja koje sam doživio 1. veljače. Tada sam izveden iz zatvora da bih sat vremena čekao zatvoren rešetkama u vanjskom prostoru bez mobitela i objašnjenja – kaže Došen. Napominje da svaki put kad posjećuje Petrača doživljava slično.

Ukor i ograničenja
– Ne znam je li razlog to što zastupam baš Hrvoja Petrača, ali kao bivši djelatnik zatvorskog sustava znam da ovakvo ponašanje nije uobičajeno – tvrdi Došen i ističe da je stegovni postupak počeo u ponedjeljak, no da je odgođen na Petračev zahtjev radi pribavljanja novih dokaza.

Odvjetnik Došen smatra i da rukovanje s Fikretom Abdićem ne može biti prijestup jer bi ih onda bilo stotinu na dan.

– Kako je ovo drugi stegovni postupak, moguće je da mu stegovna mjera bude samica, a ne samo ukor ili ograničenja – objašnjava.

Ravnatelj Središnjega ureda za zatvorski sustav Branko Peran nije htio objasniti je li moguće da se zbog rukovanja pokrene stegovni postupak, no kazao je da se u zatvoru na disciplinski može ići “zbog svega što je zabranjeno” .

Premještaj zatražili i upravitelj zatvora i Petračeva obitelj
Petrač više od četiri mjeseca čeka premještaj iz Pule, u koju je došao iz Lepoglave. Ravnatelj zatvora lani je u listopadu predložio premještaj zbog organizacijsko-tretmanskih razloga. I supruga je poslala molbu za premještaj, zbog posjeta kćeri ocu, u poluotvoreni ili otvoreni tip zatvora, no odgovoreno joj je da obitelj to više nema pravo tražiti.

U listopadu joj je ravnatelj Središnjeg ureda za zatvorski sustav obećao premještaj, a za pomoć se obratila i pučkom pravobranitelju Željku Thuru.

Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

 • bili-tartuf:

  a dali se moze doznati zasto je \"Babo\" u przunu ??..mislim da to síroj javnosti, ni je poznato ??

 • Avatar ljutatrava
  ljutatrava:

  Hrvoju Petraču prijeti samica jer se...... ------------------------------------------------------- ..to je vijest,zvijeza zatvora ide u samicu...boli me k, za to!

 • sasoon:

  Asti koji neljudski uvijeti u zatvorima, bio je sat vremena bez mobitela(!?)...