Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VREMENSKA PROGNOZA

Hrvatsku će opet zahvatiti val velikih vrućina, no to neće trajati dugo: Meteorolozi objavili detalje

Vrućina
Foto: Getty Images
1/3
06.08.2021.
u 10:41

U nedjelju će, kako se najavljuje, biti posebno vruće s temperaturama i do 35 stupnjeva. Nakon nedjelje jugo će oslabjeti. Sljedeći tjedan bi se trebalo zadržati uglavnom stabilno vrijeme.

Pred nama je još nešto nestabilnosti, no meteorolozi najavljuju skori povratak vrućina

Barem djelomice sunčano, a povremeno oblačnije uz mjestimičnu kišu ili pljuskove i grmljavinu bit će danas na sjevernom Jadranu i u gorju te od sredine dana i u sjeverozapadnim krajevima i u unutrašnjosti Dalmacije, prognozira za danas Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Ujutro na kopnu mjestimice kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, u Dalmaciji umjeren sjeverozapadni i zapadni. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 stupnjeva Celzijevih.

Temperatura će još porasti već sutra, a osobito će vruće biti u nedjelju, uza sve toplije noći. Vikend će proteći u znaku juga koje će u nedjelju pojačati i mjestimice će biti jako, a na ostatku obale umjereno. U unutrašnjosti će puhati jugozapadnjak. 

U nedjelju će, kako najavljuje meteorologinja N1, biti posebno vruće s temperaturama i do 35 stupnjeva. Nakon nedjelje jugo će oslabjeti. Sljedeći tjedan bi se trebalo zadržati uglavnom stabilno vrijeme. 

Prema najavama HRT-ova meteorologa iz DHMZ-a, u ponedjeljak nas čeka slabiji vjetar te mjestimice više oblaka, no uglavnom suho. Početkom novog tjedna na Jadranu očekuje se prolazno više oblaka, a dnevni maksimalci mogli bi pasti ispod 30 stupnjeva. 

Prema nepouzdanim dugoročnijim prognozama, od srijede bi ponovno moglo zatopliti pa će se temperature opet kretati oko 30 stupnjeva ili nešto više od toga.

Komentara 7

DL
dvanaest_legija
14:58 06.08.2021.

Dva dana iznad 30 stupnjeva je val velikih vrućina? Novinari beznačajnim glupostima pokušavaju povećati čitanost. Sramota!

DN
doriano1810@net.hr
22:45 06.08.2021.

Strašno. Još malo i kiša će postati mokra.

Avatar Belski
Belski
21:44 06.08.2021.

A leto je ljudi ... ča bi tribal biti snig?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije