Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DR. SAŠA SRIĆA

Hrvatsko zdravstvo je u velikom problemu a izlaz se ne nazire

Milan Kujundžić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
VL
Autor
Romana Kovačević
12.10.2018.
u 15:02

A premijer kao da ne vidi problem i uvredama zastupnicima prikriva vlastitu nesposobnost i nekompetentnost, rekao je Srića.

Neuspjeli opoziv ministra zdravstva Milana Kujundžića izazvao je ljutitu reakciju dr. Saše Sriće, internista pulmologa i člana SDP-ovog Nacionalnog savjeta za zdravlje.

- Zdravstveni sustav se urušava i nije pred kolapsom nego je kolabirao. Liste čekanja se produžuju, liječnici i medicinske sestre nepovratno napuštaju ovakav zdravstveni sustav a na natječaje za gotove specijaliste se nitko iz opravdanih razloga ne javlja.Trebamo li biti zabrinuti što niti jedna reforma u zdravstvu nije pokrenuta što je Hitna medicinska pomoć kako bolnička tako i izvanbolnička unatoč odličnim kadrovima ali koji ih manjka i na izdisaju. Mislim da nije 5 do 12 nego itekako 12 i 5 a ne poduzima se ništa i nered se tolerira. Još više zabrinjava veliki dio zastupnika SDP koji se danas nisu udostojili doći na svoje radno mjesto i tražiti opoziv ministra jer su vjerojatno našli bitniju zanimaciju dogovaranja velike koalicije i nove načine kako smijeniti predsjednika Bernardića.

A premijer kao da ne vidi problem i uvredama zastupnicima prikriva vlastitu nesposobnost i nekompetentnost. Hrvatsko zdravstvo je u velikom problemu a izlaz se ne nazire. Apeliram na sve samosvjesne i slobodnomisleće zdravstvene djelatnike i političare da moraju reagirati u svim daljnjim akcijama jer nam pacijent mora ostati fokus i biti na prvom mjestu - poručio je Srića.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar petric1
petric1
15:55 12.10.2018.

Lako za zdravlje sad ćemo dobit još američke krame dolaze UH 64 Black Hawk helikopteri koje mogu održavati samo amerikanci.Najs tu novce treba dati ....ima da letimo nek svi vide !

Avatar PLEN_KI_MOON
PLEN_KI_MOON
16:17 12.10.2018.

Teška psiho-sociopatija u koji god segment društva pogledaš, hočeš eto liječništvo, hočeeš prehrambenu industriju di nam staro meso 7 godina prodaju, hočeš ekonomski lopovluk, hočeš odnos prema socijalnim slučajevima,pedofilija na sve strane... Tko to radi ili omogučuje? HDZ sa svojim uhljebima!

RI
rightside
19:45 12.10.2018.

ma daj,,)) pa pitaj anemiju, on uopce ne misli tako,,)))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije