Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GLAS KOJI NE ŠUTI

Hrvatski radio Vukovar posvetio nedjeljni program Siniši Glavaševiću

Siniša Glavašević
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
20.11.2016.
u 18:23

Tijekom Domovinskog rata Siniša Glavašević bio je urednik Hrvatskog radija u Vukovaru i ratni izvjestitelj

Hrvatski radio Vukovar (HRV) danas realizira program posvećen uredniku i novinaru toga radija Siniši Glavaševiću, ubijenom na Ovčari 19. studenoga 1991. godine.

Riječ je o posebnom programu pod nazivom „GLAS KOJI NE ŠUTI – Glas koji se čuje“ tijekom kojega se, od 00 do 24 sata  emitiraju emisije i prilozi o Siniši Glavaševiću, ratnoj novinarskoj i tehničkoj ekipi HRV-a, nastanku HRV-a te brojnim drugim temama vezanim uz djelovanje te radijske postaje na početku i tijekom agresije na Vukovar 1991.

Tijekom Domovinskog rata Siniša Glavašević bio je urednik Hrvatskog radija u Vukovaru i ratni izvjestitelj. Nakon sloma obrane grada, odveden je 19. studenoga 1991. iz vukovarske bolnice i gubi mu se trag. Ekshumiran je 1996. godine iz masovne grobnice Ovčare i identificiran, tako da se pretpostavlja da je ubijen i pokopan na Ovčari istog dana kad je odveden. Matica hrvatska u Zagrebu posmrtno mu je 1992. godine objavila „Priče iz Vukovara“, zbirku priča o temeljnim ljudskim vrijednostima koje je čitao slušateljima radija u opkoljenome gradu. 

Osim Siniše Glavaševića, u agresiji na Vukovar 1991. poginuli su i djelatnici HRV-a Stjepan Penić, Vladimir Levar, Branko Polovina i Zdenko Purgar.

>> Bojan Glavašević: Odvratne su stvari govorili o meni, ocu i obitelji, a Glasnović potiče i na nasilje

Komentara 7

NE
Neo001
20:58 20.11.2016.

Razumljiv je bio revolt Siniše i vukovarskih branitelja, no Otac domovine morao je sačuvati državu. Kao i lisica kad se uhvati u stupicu sama sebi odgrizne nogu da se spasi. To mogu samo velikani i zato je Tuđman Otac domovine.

TO
toljaga22
19:07 20.11.2016.

Karlović je živi svjedok da je mučen na Ovčari.

KU
kupatilo
20:17 20.11.2016.

E damu je sin bar nesto naslijedio od oca.Pokoj vjecni daruj mu gospodine!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije