Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nacionalni predmeti

Hrvatski jezik vraćen u školu u Tramošnici u Republici Srpskoj

škola
Ivica Galovic/PIXSELL
22.09.2016.
u 13:28

Svi učenici hrvatske nacionalnosti iz područne škole Vaso Pelagić od početka školske godine nisu dolazili u školske klupe jer su bili nezadovoljni odlukom direktorice škole Olge Lazić koja je promijenila nastavni plan i program.

Nastava na hrvatskom jeziku za djecu povratnika Hrvata ponovno će se od ponedjeljka odvijati u područnoj osnovnoj školi u Gornjoj Tramošnici u općini Pelagićevo u Republici Srpskoj, objavljeno je nakon sastanka roditelja s ministrom obrazovanja Republike Srpske Danom Maleševićem u četvrtak.

"Nastava počinje u ponedjeljak, a odvijat će se prema dosadašnjem planu i programu, kakav je bio u proteklih 17 godina", rekao je nakon sastanka Ivo Kamenjašević, jedan od hrvatskih povratnika i roditelj učenika. 

Kamenjašević, ujedno i izaslanik u Vijeću naroda Republike Srpske rekao je da je samo privremeno bila ukinuta nastava na hrvatskome jeziku te je ministar Malešević ponovno naredio njezino odvijanje u područnoj školi koju pohađaju djeca povratnika Hrvata. Zahvalio je ministru i dodao kako se ostvarilo samo ono što su Hrvati imali nakon rata.

"Svi smo sretni što će naša djeca moći pohađati nastavu u našoj mjesnoj zajednici i da izučavaju skupinu nacionalnih predmeta. Od ponedjeljka im dolazi i nova učiteljica", dodao je Kamenjašević.

Svi učenici hrvatske nacionalnosti iz područne škole Vaso Pelagić od početka školske godine nisu dolazili u školske klupe jer su bili nezadovoljni odlukom direktorice škole Olge Lazić koja je najprije promijenila nastavni plan i program te izbacila skupinu nacionalnih predmeta, nakon čega je zaključala školu.

Komentara 5

BO
Bogodol
14:37 22.09.2016.

Ništa nije urađeno ako se dotičnu Olgu Lazić ne odstrani iz sustava, ako je to radila samovoljno ona mora biti udaljena iz prosvjete i time dati do znanja da svatko odgovara za svoje postupke. Ako dotična ostane i ništa joj se ne desi ona će opet nastojat da se Hrvate asimilira ili protjera, takva osoba nema što tražiti u prosvjeti sa tolikom količinom mržnje prema hrvatskoj dijeci, a prosvjetni radnici trebaju biti primjer u odgoju i ponašanju.

VE
velikazmija
17:02 22.09.2016.

neka dodig vrati hrvate u posavinu- priko 150,000hrvata-i posavina je bosna pa onda referendum ako hoćete-

MI
mihovilosjecka
13:41 24.09.2016.

pa tko bi se to nado u bratstvo ubistvo,i druze tito mi ti se koljemo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije