Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Božinović potvrdio:
Povratak na članak

Hrvatska razgovara o zajedničkoj kupnji američkih lovaca F-16

U projektu nabave borbenih aviona sudjelovale bi još i Bugarska, Rumunjska te Turska

Komentari 177

OB
-obrisani-
15:52 03.06.2011.

Nemrem bilivit uopće u ovo, u šoku sam da nekakv civilčina za kojeg nitko nikad čuo nije uopće \"pregovara\" s ikime o tehnologiji koja je za njega špansko selo...

VL
OB
-obrisani-
15:54 03.06.2011.

Umjesto da kupe Su 27 ili bilo koju njegovu izvedenicu,koje su bolje i od F-15,bivši referent u saveznom sekretarijatu za narodnu obranu bi kupio ovo američko đubre

VL
OB
-obrisani-
16:09 03.06.2011.

Plz novinar imenuj te \"stručnjake\" iz obrambenog sustava? Da se možda ne zovu Šarinić&Škegro....

VL
FI
fiberglas
09:22 03.06.2011.

Tko leti - vrijedi, tko ne leti - ne vrijedi, tko vrijedi - leti !....il´ tako-nekako....

VL
OD
oltar domovine
23:53 02.06.2011.

a ovakovih trebamo kupiti jedno 50komada i da budemo regionalana sila na balkanu ...pa onda neka se srbi misle !

VL
CH
chemica
23:55 02.06.2011.

Baš me zanima hoće li se zaposleni u državnoj službi dobrovoljno odreći nekoliko plaća da bi Hrvatska i dalje imala zrakoplovstvo ili je možda bolje da se Jaca obrati penzićima kako bi joj \"posudili\" novac, kao devedesetih? Nema para za normalno funkcioniranje države, a oni pričaju o milijardama koje treba ulupati u nešto toliko besmisleno kao što je oružje. Jadniku koji svaku večer prekopava po kontejneru pred mojom zgradom će odmah srce brže zakucati kad mu nad glavom proleti eskadrila HRVATSKIH borbenih zrakoplova. Bit će mu odmah lakše pri duši. Hoće li?

VL
OB
-obrisani-
00:00 03.06.2011.

hehehe....ja ne znam da li ovoliko zaduzena hrvatska ima vise novca i za spajalicu ili jeftiniju hemijsku olovku...a kamoli da kupi neki tamo zrakomlat f 16,star 30 god. koji ameri izbacuju iz upotrebe....komedija..

VL
OB
-obrisani-
00:21 03.06.2011.

Cinjenice govore same za sebe: Gripeni su povoljnija ponuda - desetak novih Gripena kostalo bi nas 400 milijuna dolara, dok bi samo za pocetno odrzavanje \"besplatnih\" Americkih F-16 potrosili 300 milijuna. Trajnost Gipena procijenjena je na 40 godina a odrzavanjee je peterostruko jeftinije, dok bi zastarjeli Americki F-16 trajali svega 10 godina, tj. cetiri puta manje! Ovo naravno ne igra ulogu nasim politicarima jer za 40 godina nece biti zivi ni Jaca, ni Ivo, ni barba Luka. Takodjer, treba naglasiti kako su Americke F-16-ice trenazni zrakoplovi koji su se u zadnjih 25 godina potpuno istrosili, a za verziju koju nam nude (F-16C/D Block 25) vise se niti ne proizvode rezervni dijelovi, sto znaci da bi ih morali kupovati po narudzbi sto itekako kosta Hrvatska bi mogla postupiti po istom principu kao Ceska ili Madjarska koje su iznajmile po 14 Gripena za vlastite potrebe; prvi ce ih morati vratiti, a potonji ce ih otkupiti. Ceska je primjerice izdvojila 400 milijuna dolara sto je gotovo istovjetno Svedskoj ponudi (220 mil. za osam lovaca), a imaju ih pravo koristiti 10 godina sto je istovjetno procijeni o trajanju zastarjelih Americkih F-16.

VL
OB
-obrisani-
00:38 03.06.2011.

Amerikancima je cilj da naprave sto vise \"modernih\" kolonija u svijetu. Hrvatska, Bosna, Slovenija, Srbija sve ce to postati njihove kolonije, buduci kupci americkog oruzja i plodno tlo za osnivanje ogranaka amerckih kompanija. McDonald\'s, CocaCola, Hollywood i ostale kompanije su vec odavno dosle a sada treba malo vojne tehnike da Hrvati osjete veliku americku ljubav. Tek sad ce Hrvati osjetiti sto znaci kad Amerikanci nekoga vole.

VL
OB
-obrisani-
00:25 03.06.2011.

Gripeni su kvalitetniji zrakoplovi od F-16 prema svim karakteristikama - avionika, radar, motor, brzina, dolet, manevriranje (kanardi), vatrena moc, kokpit, manji radarski odraz, itd. Dakle, samo totalna neznalica moze nazvati F-16 \"ubojitijim\". Jedna od prednosti Gripena je to sto mu je za uzlijetanje odnosno slijetanje potrebno svega 400 m sto znaci da moze koristiti i obicnu autocestu a ne zracnu pistu (u ratu to mnogo znaci). Dakle, Gripeni uz sve bolje udovoljavaju i Hrvatskim takticko-strateskim potrebama. Svedjani nude dodatne pogodnosti, a Amerikanci ne - Ako netko misli da je podizanje ruke u Vijecu sigurnosti krucijalno za danasnju Hrvatsku odnosno da uvijek mozemo racunati na Amerikance, gadno se vara. Svedjani nude pogodnosti za ono sto nam trenutno najvise treba, a to je gospodarstvo. Inace, savrseno nam odgovara i to sto je Svedska politicki neutralna zemlja pa s te strane ne moze doci do trzavica koje bi implicirale stvaranjem problema oko isporuke rezervnih dijelova i slicno.

VL
OB
-obrisani-
00:27 03.06.2011.

Da se novac koji se TROSI za oruzje ulaze za hranu na ovom svijetu nebi bilo gladne djece niti RATOVA !!! - Bit ce zanimljivo vidjeti te Duse koje trose novac na oruzje kad se suoce lice u lice saa Bogom i poloze mu racune. Samo se vi igrajte ali od Bozjih mlinova necete se spasiti STO POSIJETE to cete i Pozeti. Tko sije bol taj zasigurno nece pozet Ljubav. Pozitivno prisutan

VL
DU
Deleted user
00:28 03.06.2011.

Hrvatska,Bugarska, Rumunjska te Turska , sa ovim zastarijelim američkim kantama koje su povučene iz upotrebe, pa koja će to zračna sila biti, već vidim Kineze koji traže da se potpiše sporazum o nenapadanju

VL
OB
-obrisani-
00:28 03.06.2011.

Znaci Hrvatima je indirektno postavljen ultimatum; ili kupite ili ce te postati drugorazredna momcad! Amerikanci znaju kako da trguju, kulturno, polako, smireno. Najvaznije je da se proda. A sto ce Hrvatska da cini sa tim F-16? Danas bezbjedost jedne zemljee ne lezi u oblacima vec na zemlji. Toliko kriminala i problema u hrvatskom drustvu, a Amerikanci bi da utrape svoje zeljezo jadnim Hrvatima. A tko u Hrvatskoj vladi ima hrabrosti da kaze ne?

VL
HR
hrvatin
00:36 03.06.2011.

Respektabilna vojna sila stvorena u ratu od Presjednika Tudjmana i njegovih saradnika koja je oslobodila(nazalost za kratko) Hrvatsku,potpuno je rastocena i unistena.Iako okruzena barbarima,Hrvatska danas ima par tisuca vojnika od kojih pola ratuje u Afganistanu.Cemu ce borbeni zrakoplovi koji nemaju potporu sa zemlje.U slucaju rata,brzinski mobilizirani neiskusni vojnici su topovsko meso i izginuli bi kao glineni golubovi u sukobu sa uvjezbanom vojskom agresora.Da Hrvatska,nedaj Boze,i bude napadnuta tesko je vjerovati da bi imala potporu natoa jer nakon sto su gledali kako se rusila Hrvatska i ubijao njezin nenaoruzani narod,tesko je vjerovati u njihovu\"ljubav\".

VL
OB
-obrisani-
00:32 03.06.2011.

Ovo će opet biti nekakva muljaža sa vezanom trgovinom,a ovaj kreten i guzolizac Božinović će to predstaviti kao izvrsnu ponudu.

VL
Avatar arcanius
arcanius
00:33 03.06.2011.

da se unapred razmemo, nemam nikaj protiv pucanja love u nekakav napredak, ali koji će nam kujac borbeni avioni?...... ima nas preko 300 000 na burzi!!!!!.... dajte nam svakome po jednu praćku i nema teorije da budemo pokoreni iz zraka!..... ajme ludosti, još bi shvatio helikoptere, što transportne što presretače..... ali mlazni borbeni avioni????.... croatia airlinesovim DC 10 do Dubrovnika se dolazi za 45 minuta!.... pa nije nam država OGROMNA!..... :D

VL
OB
-obrisani-
00:35 03.06.2011.

Cinjenice govore same za sebe TOCNO. Velike sile PIRAMIDA MOCI zaraduje novac na malim drzavama primoravajuci ih kupit oruzje da se brane a najvece zlo cini bas ta velika sila sijuci svoju TOBOZNJU demokraciju po svijetu bas demokratski \'\' Ako niste s nama Protiv nas ste \'\' Tako govori samo Lucifer Nikako Covjek ispunjen Ljubavlju !!! \"Kako možete kupiti ili prodati nebo, toplinu zemlje? Ta ideja nam je strana. Ako mi ne posjedujemo svježinu zraka i bistrinu vode, kako vi to možete kupiti? Laka noc

VL
JA
jaruzelskia
00:44 03.06.2011.

Idioti!!

VL
OB
-obrisani-
00:55 03.06.2011.

Hrvatska vlada je vjerovatno u takvoj situaciji da ne moze da kaze \"ne\" Amerikancima. To je svrsen cin. \"Ne\" bi znacilo nastanak problema za sve hrvatske tvrtke koje prodaju svoje proizvode na americkom trzistu. A kad avioni stignu u Hrvatsku onda ce se organizirati nekoliko aeromitinga da bi se jadni narod smirio i uzivao u spektaklu. A poslije slijedi izvjesce uvazenih profesora o nuznosti da Hrvatska posjeduje flotilu F-16 kako bi se odbranila od agresora! Za koju godinu ti ce avioni ostarjeti pa najbolje da ih presele na Jadran, neka se djeca igraju na njima za vrijeme turisticke sezone.

VL
OB
-obrisani-
07:20 03.06.2011.

. ..Hrvatska ima dovoljno zracni luka.. . samo nemamo novaca......opet krivi Srbi..:-)) .

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 9 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.