Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
podizanje razine usluge

Hrvatska pošta uvodi novine u dostave paketa i pošiljaka. Evo što se mijenja

Velika Gorica: Sortiranje paketa i pisama u Sortirnom centru Hrvatske pošte
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
12.04.2021.
u 09:41

Hrvatska pošta počela je i s testnim radom "paketomata" koji će uvelike olakšali život svim korisnicima, a i dostavljačima. Riječ je o usluzi koja je hit u nekim zemljama, osobito u vrijeme pandemije

Hrvatska pošta uvodi neke novine kako bi riješila problem pojačanih potreba za dostavama paketa i spriječila kašnjenja s dostavama paketa i pošiljaka. Poštari tako rade i subotom, no kako su iz HP-a odgovorili za RTL, nije riječ o izvanrednoj situaciji, već o novoj praksi.  "Provjerili smo na terenu i nema kašnjenja već je pojačan priljev pošiljaka u nekim razdobljima te je organizacija rada takva da se i subote po potrebi rade u dostavi, dok poštanski uredi redovno rade subotom".

Poštari rade subotom u onim gradovima i mjestima gdje je i kada je pojačan priljev pošiljaka. Kažu kako su radne subote plaćene te kako im je cilj podići razinu usluge jer im je korisnik u fokusu. 

"Cilj je podići razinu usluge na još veći nivo od propisanog jer nam je korisnik u fokusu," odgovorila je Jo Kempen, direktorica u Uredu za korporativne komunikacije HP-a. 

Hrvatska pošta počela je i s testnim radom "paketomata" koji će uvelike olakšali život svim korisnicima, a i dostavljačima. Riječ je o usluzi koja je hit u nekim zemljama, osobito u vrijeme pandemije. Radi se o velikim "ormarićima" u kojima vam poštar ostavlja paket, a vi kao primatelj dobivate obavijest i šifru koju treba ukucati kako biste preuzeli svoj paket.

Paketomati su postavljeni već na 20-ak mjesta u Zagrebu, gdje se isprobava njihov rad, a ovih dana će prve paketomate dobiti i Rijeka, a slijede Bjelovar, Šibenik i drugi gradovi.

"Paketomati su naš novi kanal za dostavu paketa, unutar naše usluge Paket24. Ubrzo će biti predstavljen javnosti, sad je u tijeku postavljanje mreže paketomata diljem RH. Bit će obuhvaćeno u prvoj fazi 150 frekventnih lokacija, radi se o gradovima. Ukupno ih planiramo 300", kazala je Kempen.

Komentara 11

PR
prebjegubosnu
11:31 12.04.2021.

podizanje razine usluge 😂😂😂 paket dodje iz kine za 6 dana i onda je 3 tjedna u posti 😂😂😂

BE
belototo
10:19 12.04.2021.

Super, 10 godina nakon kaj ista usluga postoji u svakoj normalnoj europskoj državi. Pretpostavljam da cijene neće mjenjat unatoč manjem poslu poštara

Avatar drug Joža
drug Joža
11:30 12.04.2021.

Hrvatska Pošta djelatnicima daje tako niske plaće da za koju godinu će biti čudo da im još netko radi tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije