Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hrvatska pošta uvodi novine u dostave paketa i pošiljaka. Evo što se mijenja

Hrvatska pošta počela je i s testnim radom "paketomata" koji će uvelike olakšali život svim korisnicima, a i dostavljačima. Riječ je o usluzi koja je hit u nekim zemljama, osobito u vrijeme pandemije
12. travnja 2021. u 09:41 12 komentara 7826 prikaza
Velika Gorica: Sortiranje paketa i pisama u Sortirnom centru Hrvatske pošte
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Hrvatska pošta uvodi neke novine kako bi riješila problem pojačanih potreba za dostavama paketa i spriječila kašnjenja s dostavama paketa i pošiljaka. Poštari tako rade i subotom, no kako su iz HP-a odgovorili za RTL, nije riječ o izvanrednoj situaciji, već o novoj praksi.  "Provjerili smo na terenu i nema kašnjenja već je pojačan priljev pošiljaka u nekim razdobljima te je organizacija rada takva da se i subote po potrebi rade u dostavi, dok poštanski uredi redovno rade subotom".

Hrvatska pošta UVODE NOVINU Hrvatska pošta objavila važnu obavijest korisnicima: Riječ je o paketima koji ne stanu u kaslić

Poštari rade subotom u onim gradovima i mjestima gdje je i kada je pojačan priljev pošiljaka. Kažu kako su radne subote plaćene te kako im je cilj podići razinu usluge jer im je korisnik u fokusu. 

"Cilj je podići razinu usluge na još veći nivo od propisanog jer nam je korisnik u fokusu," odgovorila je Jo Kempen, direktorica u Uredu za korporativne komunikacije HP-a. 

Hrvatska pošta počela je i s testnim radom "paketomata" koji će uvelike olakšali život svim korisnicima, a i dostavljačima. Riječ je o usluzi koja je hit u nekim zemljama, osobito u vrijeme pandemije. Radi se o velikim "ormarićima" u kojima vam poštar ostavlja paket, a vi kao primatelj dobivate obavijest i šifru koju treba ukucati kako biste preuzeli svoj paket.

Regulacija rada na online platformama Dostavljači hrane i vozači morat će biti u radnom odnosu?

Paketomati su postavljeni već na 20-ak mjesta u Zagrebu, gdje se isprobava njihov rad, a ovih dana će prve paketomate dobiti i Rijeka, a slijede Bjelovar, Šibenik i drugi gradovi.

"Paketomati su naš novi kanal za dostavu paketa, unutar naše usluge Paket24. Ubrzo će biti predstavljen javnosti, sad je u tijeku postavljanje mreže paketomata diljem RH. Bit će obuhvaćeno u prvoj fazi 150 frekventnih lokacija, radi se o gradovima. Ukupno ih planiramo 300", kazala je Kempen.

podmukla bolest
HRT-ova voditeljica iznenada završila na hitnoj pa upozorila na veliki problem: 'Ne ignorirajte simptome'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti
 • prebjegubosnu:

  podizanje razine usluge 😂😂😂 paket dodje iz kine za 6 dana i onda je 3 tjedna u posti 😂😂😂

 • belototo:

  Super, 10 godina nakon kaj ista usluga postoji u svakoj normalnoj europskoj državi. Pretpostavljam da cijene neće mjenjat unatoč manjem poslu poštara

 • Avatar drug Joža
  drug Joža:

  Hrvatska Pošta djelatnicima daje tako niske plaće da za koju godinu će biti čudo da im još netko radi tamo