Naslovnica Vijesti Hrvatska

MVEP o slovenskim optužbama: Policija je samo čuvala granicu!

Hrvatska do sada nije zaprimila diplomatsku notu Slovenije oko navodnog incidenta u Savudrijskoj vali.
19. svibnja 2017. u 14:43 13 komentara 12086 prikaza
Pomorska policija
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Hrvatska do sada nije zaprimila diplomatsku notu Slovenije oko navodnog incidenta u Savudrijskoj vali, a intervencija hrvatske granične policije u tom području u skladu je sa zakonom o nadzoru državne granice. Komentirali su tako danas u 14 sati iz hrvatskog MVEP-a optužbe iz Slovenije o navodnom incidentu.

Savudrijska vala Granica Slovenci optužuju Hrvatsku za nove incidente u Savudrijskoj vali

Kako danas piše slovenski list Dnevnik, Slovenija će uskoro Hrvatskoj uputiti prosvjednu notu zbog novih događaja u Savudrijskoj vali (Piranskom zaljevu) koje slovenska strana smatra incidentima. 

Nadzor državne granice

Pišu kako je patrolni brod hrvatske policije prošlog tjedna uplovio u slovenske teritorijalne vode te se hrvatska policija agresivno ponašala prema slovenskom patrolnom brodu koji je pokušavao "zaštititi" slovenskog ribara, čije se plovilo nalazilo blizu sredine zaljeva.

Karl Erjavec Sandra Veljković Što je Erjavec Nijemcima propustio reći o arbitraži

– Intervencija hrvatske pomorske granične policije u spomenutom slučaju jedan je od uobičajenih zadataka ispunjenih sukladno zakonskim odredbama o nadzoru državne granice na temelju kojih hrvatska granična i pomorska policija postupa kada je utvrđena povreda državne granice ili nedopušten ulazak u državno područje Republike Hrvatske – kažu iz MVEP-a te dodaju kako je nadzor državne granice u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova. 

savudrijska vala Savudrijska vala Slovenci se nadaju rješenju iz sporazuma Račan-Drnovšek Slovenija Dossier Hrvatsko-slovenski odnosi: zašto smo jedni drugima postali naporni granica Granica sa Slovenijom Stručnjaci suglasni: Hrvatska ne smije prihvatiti arbitražnu odluku

VIP izdvaja za Vas

 • Donato:

  brod se nalazio blizu sredine Savudrujske vale ali nisu napisali s koje strane,čisto sumnjam da bi HR policija reagirala da je bio na slo strani,zato im ne vjerujem,uvijek su držali figu u đepu , SLO=SR

 • Avatar Zgubider.
  Zgubider.:

  "...MVEP o slovenskim optužbama: Policija je samo čuvala granicu!..."___I neka je!

 • Deleted user:

  Treba očekivati više provokacija s njihove strane kad arbitražni "sud" donese odluku u sprezi sa slovenskim sucima. Oni će bahato prelaziti svojim čamcima na našu stranu i tjerati naše ribare odande. Treba im odmah dati do znanja da je njihova ... prikaži još! samo polovica Savudrijske vale.