Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAVUDRIJSKA VALA

MVEP o slovenskim optužbama: Policija je samo čuvala granicu!

Pomorska policija
Goran Kovačić/PIXSELL
19.05.2017.
u 14:43

Hrvatska do sada nije zaprimila diplomatsku notu Slovenije oko navodnog incidenta u Savudrijskoj vali.

Hrvatska do sada nije zaprimila diplomatsku notu Slovenije oko navodnog incidenta u Savudrijskoj vali, a intervencija hrvatske granične policije u tom području u skladu je sa zakonom o nadzoru državne granice. Komentirali su tako danas u 14 sati iz hrvatskog MVEP-a optužbe iz Slovenije o navodnom incidentu.

Kako danas piše slovenski list Dnevnik, Slovenija će uskoro Hrvatskoj uputiti prosvjednu notu zbog novih događaja u Savudrijskoj vali (Piranskom zaljevu) koje slovenska strana smatra incidentima. 

Nadzor državne granice

Pišu kako je patrolni brod hrvatske policije prošlog tjedna uplovio u slovenske teritorijalne vode te se hrvatska policija agresivno ponašala prema slovenskom patrolnom brodu koji je pokušavao "zaštititi" slovenskog ribara, čije se plovilo nalazilo blizu sredine zaljeva.

– Intervencija hrvatske pomorske granične policije u spomenutom slučaju jedan je od uobičajenih zadataka ispunjenih sukladno zakonskim odredbama o nadzoru državne granice na temelju kojih hrvatska granična i pomorska policija postupa kada je utvrđena povreda državne granice ili nedopušten ulazak u državno područje Republike Hrvatske – kažu iz MVEP-a te dodaju kako je nadzor državne granice u nadležnosti Ministarstva unutarnjih poslova. 

Komentara 13

DO
Donato
14:57 19.05.2017.

brod se nalazio blizu sredine Savudrujske vale ali nisu napisali s koje strane,čisto sumnjam da bi HR policija reagirala da je bio na slo strani,zato im ne vjerujem,uvijek su držali figu u đepu , SLO=SR

Avatar Zgubider.
Zgubider.
14:57 19.05.2017.

"...MVEP o slovenskim optužbama: Policija je samo čuvala granicu!..."___I neka je!

DU
Deleted user
16:01 19.05.2017.

Treba očekivati više provokacija s njihove strane kad arbitražni "sud" donese odluku u sprezi sa slovenskim sucima. Oni će bahato prelaziti svojim čamcima na našu stranu i tjerati naše ribare odande. Treba im odmah dati do znanja da je njihova samo polovica Savudrijske vale.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije