Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA ZAHVALA

HGSS spasio turista na Srđu, zahvalni stranac im se odlučio odužiti

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/3
22.07.2017.
u 11:13

John je krivo procijenio stazu do Srđa, a Hrvatska gorska služba spašavanja priskočila mu je brzo u pomoć, za spašavanje im je zahvalio pismom i donacijom.

U ljetnoj sezoni Hrvatska gorska služba spašavanja ima pune ruke posla, a zahvalnost spašenih najveća im je nagrada za njihov predani rad.

Upravo tako su napisali HGSS-ovci iz Dubrovnika kojima je nakon spašavanja na Srđu došlo pismo zahvale i donacija od Johna i njegove supruge Jennifer. Naime, Johnu je HGSS  6. srpnja pritekao u pomoć. John je krivo procijenio stazu na Srđu i skrenuo sa staze. Tim HGSS-a brzo je reagirao, stigli su do Johna i odveli ga do vrha Srđa, a oni im je na tome neizmjerno zahvalan što i ističe u pismu. 

 

- Posebno bi zahvalio ekipi koja je došla, dva sata kasnije, po moju suprugu i mene u bolnicu. Bilo je nesmotreno od mene krenuti na planinarenje bez da sam provjerio ispravnu rutu za kretanje. Upoznat sam s činjenicom da su vaši članovi volonteri i jako sam sretan što sam ih upoznao. Željeli bi podržati vaš rad pa Vas molimo da nam dostavite broj računa kako bi Vam mogli uplatiti donaciju u tako pomoći Vaš rad. Uživao sam u posjetu Dubrovniku a pogotovo trosatnom pješačenju s profesionalnim vodičem po Konavoskom polju nekoliko dana prije pokušaja uspona na Srđ. Kada sam pokušao ići do vrha brda izabrao sam krivi put i trebao sam se na vrijeme vratiti nazad. Mislim da ne bi bilo loše postaviti oznake na engleskom jeziku o ispravnim stazama prema vrhu brda. 
Ponovno zahvaljujem svima koju su sudjelovali u mom spašavanju. 
Hvala
John i Jennifer

Pismo je Hrvatska gorska služba za spašavanje objavila na svom Facebooku i zahvalili su Johnu i Jennifer na ovim riječima zahvale i na donaciji. 

1/18

Komentara 20

MA
Majur
13:05 22.07.2017.

Dobro je već netko ovdje napisao,takvih priča ima na stotine i moglo ni ih se objaviti....ali bolje je i više klikova donosi da je bačićka po 1469954 put gurnula guzu pred objektiv ili da je sevki ispala lijeva cicka iz obleke koja košta više nego tete u konzumu u godini zarade sa kojima se suosjećajna i bez samopromocije slikala.

IL
ilijan
12:22 22.07.2017.

Jedna lijepa priča a ima ih na stotine ovakvih iz naše lijepe Hrvatske. Mediji posvetite se na ovakav način našoj promidžbi.

FA
fake
11:48 22.07.2017.

Lijepa gesta zahvale,svaka čast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije