Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
golema donacija

Slovenci poslali 2,5 tona opreme! 'Mi vatrogasci smo braća, briga nas za politiku'

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/3
20.07.2017.
u 22:14

Tišnjanski dobrovoljci neće svu opremu zadržati za sebe, nego će je podijeliti s kolegama diljem Šibensko-kninske županije jer, kako je istaknuo njihov zapovjednik Tome Belakušić, "kad imaju oni, imamo i mi"

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tisno primilo je u četvrtak od 18 slovenskih vatrogasnih društava vrijednu donaciju opreme, tešku čak dvije i pol tone, a u akciju se uključio i slovenski Crveni križ od kojeg su dobili medicinsku opremu. 

Tišnjanski dobrovoljci neće svu opremu zadržati za sebe, nego će je podijeliti s kolegama diljem Šibensko-kninske županije jer, kako je istaknuo njihov zapovjednik Tome Belakušić, "kad imaju oni, imamo i mi". Prije tri dana je Igor Marijan, predsjednik DVD-a Radovljica iz Slovenije, koji s obitelji boravi na odmoru u Tisnom, vidjevši razmjere požara koji su harali Dalmacijom, ponudio zapovjedniku DVD-a Tisnu Tomi Belakušiću pomoć, a u četvrtak je i predao.

1/15

"Naš kolega iz Slovenije bio je ovdje onu noć kad je gorjelo oko Splita, Zadra i Šibenika. Nazvao me i ponudio svoju pomoć, a sutra ujutro popili smo kavu. Rekao mi je da je spreman organizirati nam donaciju opreme, a mi mu samo trebamo reći što nam je sve potrebno", ispričao je za ŠibenikIN zapovjednik tišnjanskih dobrovoljaca Tome Belakušić. Vatrogasci iz Tisnog primili su tako danas u dva kamiona i jednoj prikolici čak dvije i pol tone tešku vrijednu opremu među kojom naprtnjače, kacige, kombinezoni, čizme, više od stotinu cijevi, motorne pile i različita odijela za prilaz vatri.

"Tu vrijednu donaciju primili smo od 18 slovenskih vatrogasnih društava, a zapovjednik Radovljica koordinirao je akciju. Uključio se i slovenski Crveni križ od kojeg smo danas dobili medicinsku opremu", rekao je Belakušić. Tišnjanski dobrovoljci vrijednu će donaciju podijeliti s kolegama iz ostalih DVD-ova u županiji, kazao je njihov zapovjednik, jer 'kad  imaju oni, imamo i mi'.

"Mi vatrogasci smo braća, a kako mi je rekao kolega iz Slovenije, 'briga nas za politiku i Piranski zaljev, za vatrogasce nema granica'", rekao je večeras zapovjednik DVD-a Tisno Tome Belakušić.

Komentara 69

BE
beitsche
22:27 20.07.2017.

Hvala susjedi. .

DJ
djontra
22:25 20.07.2017.

Kapa do poda! Svaka čast, izgleda da je njih više briga za opremljenost naših vatrogasaca nego naše političare.

DU
Deleted user
22:48 20.07.2017.

Kako požar kad se širi ne pozna državne granice, tako i vatrogasci nemaju granice.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije