Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Hrvatima pojam za kvalitetu Josipović, Obama, Adele, Messi...

'19.12.2012., Osijek - Na Umjetnickoj akademiji predsjednik Ivo Josipovic odrzao je predavanje studentima na temu Glazba i politika. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
1/3
31.01.2013.
u 10:35

Hrvati smatraju da je najkvalitetniji svjetski sportski klub FC Barcelona, a hrvatski hokejaški klub Medveščak

Hrvatima su pojam za kvalitetu političari poput Baracka Obame ili Ive Josipovića, sportaši Lionel Messi ili Sandra Perković, sportski klubovi poput zagrebačkog KHL Medveščaka ili španjolskog FC Barcelone te pjevači poput britanske Adele ili Tonija Cetinskog. Pokazalo je to najnovije istraživanje kvalitete QUDAL koje je na području Hrvatske provela švicarska kuća ICERTIAS.

Istraživanje je provedeno na 1200 ispitanika, korisnika interneta starijih od 15 godina, a cilj je bio dobiti uvid u subjekte koji su prema iskustvu i mišljenju građana apsolutni vrh kvalitete.

Na pitanje "Kojeg svjetskog političara/političarku smatrate u ovom trenutku najkvalitetnijim", najveći broj hrvatskih građana 2011. godine odgovorio je "Angela Merkel", dok su u ovom istraživanju na broj jedan stavljali Baracka Obamu.

Predsjednik Ivo Josipović i ove i prošle godine odabran je kao najkvalitetniji hrvatski političar. Nakon njega, sedam posto glasova dobio je Zoran Milanović, šest posto Dragutin Lesar, četiri posto Vesna Pusić te po tri posto Milan Bandić i Slavko Linić.

Najkvalitetnijim svjetskim glazbenim izvođačem Hrvati smatraju britansku pjevačicu Adele, dok je najkvalitetniji hrvatski glazbeni izvođač Toni Cetinski, a lani je to bio Gibonni. Prljavo kazalište zauzelo je prvo mjesto na ljestvici najkvalitetnijih domaćih bendova.

Hrvati smatraju da je najkvalitetniji svjetski sportski klub FC Barcelona, a hrvatski hokejaški klub Medveščak. Za najboljeg svjetskog sportaša smatraju Lionela Messija, a hrvatskog atletičarku Sandru Perković.

>> Najpoželjniji poslodavac je dm, slijede T-HT i Agrokor

Komentara 13

DU
Deleted user
10:46 31.01.2013.

Aaaaha,ha,ha,ha….

HO
hordubal
11:04 31.01.2013.

plaćeni oglas, bilo mi jasno odmah od početka, ali da u isti članak uspiju pod najkvalitenijim političarima ubacit josipovića, milanovića i pusiću?!, izgleda da je el presidente platio najvećio dio članka jer je dospio na prvo mjesto, i da, švicarskaka tvrtka provodila istraživanje xd, to ispitivali mlade HNS-a i SDP-a?

MA
marabubamara
11:23 31.01.2013.

Ovaj gospon kopa i rukam i nogama za jos jedan mandat, a ja u ove ankete ne vjerujem

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije