Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gotova “sezona”

Hrvati proteklih tjedana pojeli 30 milijuna krafni

Krafne
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
07.03.2019.
u 12:13

U pretkorizmeno vrijeme krafne su bile vrlo tražena roba

U “sezoni” krafni, koja je zahvaljujući akcijama trgovaca i cijeni od 1,50 do 1,80 kuna potrajala i nekoliko tjedana, prema nekim ih se procjenama pojelo i nekoliko desetaka milijuna. Konzum je od početka godine prodao više od pet milijuna krafni, odgovaraju iz Agrokora, dok iz Dubravice kažu da su samo na fašnički dan, uoči Čiste srijede, prodali 30.000 krafni u svojim pekarnicama.

Krafne su u pretkorizmeno vrijeme bile toliko tražena roba da su neki proizvođači, kako neslužbeno doznajemo, i odbijali narudžbe nekih trgovaca, navodno i do 800.000 komada u udarnom tjednu.

Nada Barišić, direktorica Žitozajednice, kaže da nitko ne zna konkretne brojke. Krafne se u hrvatskoj industrijskoj proizvodnji vode u kategoriji slastica i kolača, koja je u 2018. rasla 11% u odnosu na 2017., a u uvozu s kruhom s grožđicama, panetoneom, kroasanima... koji je u 11 mjeseci 2018. manji 9%.

Mijo Prgomet, donedavni predsjednik HUPPSP-a, smatra da su trgovci, pekarska industrija i mali pekarski obrti u pretkorizmeno vrijeme prodali barem 25-30 milijuna krafni.

>> Krafne u Princessu

Ključne riječi

Komentara 2

KO
komar64
15:38 07.03.2019.

Dobar tek Hrvatska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije