Naslovnica Vijesti Hrvatska

Proširena istraga u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji: Upletena i bivša Miss sporta Hrvatske?

Sud u Mariboru proširio je istragu u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji u kojoj je osumnjičena bivša Miss sporta Hrvatske
10. siječnja 2017. u 21:36 13 komentara 33969 prikaza
Missica
Foto: Pixsell

Istražni sudac mariborskog Okružnog suda proširio je istragu u jednoj od najvećih korupcijskih afera u Sloveniji u koju je, uz još devet hrvatskih državljana, upletena i bivša Miss sporta Hrvatske Vlatka Matić Pivac.

Radi se o malverzacijama kreditima Nove kreditne banke Maribor, a u sumnjivim poslovima ta je banka, tvrdi slovensko tužiteljstvo, između 2006. i 2009. oštećena za više od 30 milijuna eura. Slovenski mediji objavili su kako je istražni sudac proširio istragu neposredno prije Nove godine, a ovim novim proširenjem istrage obuhvaćeno je deset hrvatskih državljana i jedan slovenski.

pivac Zamrznuta imovina Ništa od blokade Pantovčaka zbog posrnule misice Josip Broz Tito, Cvijeta Veda Zagorac TAJNA TITOVE KUĆE Hrvatska 9 godina pokušava dokazati da je pravi vlasnik dijela Pantovčaka predsjednički dvori Bitka za parcelu na Pantovčaku Nasljednicu Titove suradnice sud 9 godina nije uspio locirati

Zatražen pritvor

Iako se ne navodi identitet osumnjičenih, pretpostavlja se da se radi o osobama protiv kojih se istraga vodi već neko vrijeme, a među njima je i bivša hrvatska misica. Istragom su otprije obuhvaćeni i bivši predsjednik i izvršni direktor Nove kreditne banke Maribor Matjaž Kovačić, njegovi kolege iz uprave Manji Skernišak, nekadašnji izvršni direktor i voditelj Leasinga Nove kreditne banke Maribor Igor Šujica te njegov prethodnik na mjestu voditelja Boris Cekov.

Protiv jedne osobe zatraženo je i određivanje pritvora zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, ali je mariborski Okružni sud to odbio. Istraga o malverzacijama u drugoj najvećoj slovenskoj banci vodi se već nekoliko godina, a bivšoj Miss sporta, kao i poduzetniku Tomislavu Blagusu, vlasniku tvrtke KBM Projekt, preko koje se izvlačio novac, od 2012. blokirana je imovina u Hrvatskoj. No, istragom su obuhvaćeni tek ove godine.

Blokada Pantovčaka

Bivšoj misici blokirane su nekretnine i bankovni računi, a sud u Mariboru u više je navrata od zagrebačkog Županijskog suda tražio i blokadu dijela kompleksa Predsjedničkih dvora jer je tvrtka bivše misice Kavoteka vlasnik dijela zemljišta na Pantovčaku.    

>>Misici dojavili da će joj upasti policajci?

Elipso

 • bokida 2:

  Zaista je poznata.

 • Avatar EU MOJCA
  EU MOJCA:

  prvo ćemo štediše ljubljanske rješavat pa sve ostalo

 • nave:

  Austrijski večernji je baš nehuman. Zna da Hrvati padaju na slike s novčanicama. Te ih hrane sa takvim slikama i sličnim koještarijama. A pogotovo nacionalistički uzdasi. Hrvatko gospodarstvo je izgubilo tržište. A ovaj list kao da nije bez učešća u tome.