Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VLADA RH ZAHVALJUJE S. ARABIJI I UKRAJINI

Potvrđeno za Večernji list: Hrvat Vjekoslav Prebeg oslobođen, sutra će biti u Hrvatskoj

Vjekoslav Prebeg
Foto: SCREENSHOT/HELMCAST
1/4
21.09.2022.
u 18:19

Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju

Večernjem listu službeno je potvrđeno da je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg oslobođen. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kazalo nam je kako je hrvatski državljanin Vjekoslav Prebeg, zarobljen u Ukrajini u travnju, danas oslobođen te će sutra biti u Hrvatskoj.

Vlada Republike Hrvatske, zajedno sa Službom vanjskih poslova, od prvog dana predano je radila i surađivala s ukrajinskim tijelima na oslobađanju Prebega, a to je bila i tema razgovora predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića s ukrajinskim državnim vrhom, pri njegovom posjetu Ukrajini u svibnju. 

- Ovim putem zahvaljujemo i Saudijskoj Arabiji i prijestolonasljedniku Mohammedu bin Salmanu na zalaganju, kao i ukrajinskoj strani na suradnji i svesrdnoj pomoći u rješavanju ovog slučaja - kažu.

Oslobođeno je i 10 zatvorenika iz redova državljana Kraljevine Maroko i Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva, Kraljevine Švedske i Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatu Vjekoslavu Prebegu prijetila je smrtna kazna u samoproglašenoj Narodnoj Republici Doneck (NRD) zbog sudjelovanja u ratu na ukrajinskoj strani. Izjasnio se nedužnim na sudu. Nekoliko dana nakon, na društvenoj mreži Telegram objavljen je i video u kojem govori o plaći koju je dobivao od Ukrajinaca. 

Protiv Vjekoslava Prebega podignuta je optužnica koja ga tereti za prolaženje obuke za terorističke aktivnosti, sudjelovanje u sukobu kao plaćenik te nasilno preuzimanje vlasti i rušenje ustavnog poretka. 

Video. Vladimir Putin u govoru poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram!'

Komentara 59

DU
Deleted user
18:37 21.09.2022.

Momak može slaviti drugi rođendan. Po curu u Ukrajinu i put pod noge za Hrvatsku.

Avatar majkuvam
majkuvam
19:20 21.09.2022.

Dok se naša vlada zahvaljuje uglavnom S.Arabiji i Ukrajini mislim da je Vjeko ipak najzahvalniji Rusima...

DU
Deleted user
18:58 21.09.2022.

Hvala Bogu i ljudskom razumu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije