Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVAT ZAROBLJEN U UKRAJINI

Ministarstvo: Hrvatska najstrože osuđuje podizanje optužnice protiv Vjekoslava Prebega

Vjekoslav Prebeg
Foto: SCREENSHOT/HELMCAST
1/3
10.08.2022.
u 12:17

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i nadležne službe u neprekidnom su kontaktu s ukrajinskim vlastima i drugim partnerima kako bi se rasvijetlio slučaj i oslobodio gospodin Prebeg.

Republika Hrvatska najstrože osuđuje podizanje optužnice protiv hrvatskog državljanina Vjekoslava Prebega od tzv. Narodne Republike Donjeck. Republika Hrvatska odbacuje optužnicu i ne smatra je utemeljenom i legalnom jer je protivna međunarodnom pravu i međunarodnim konvencijama o postupanju sa zarobljenim civilima i ratnim zarobljenicima, priopćili su za Zrinjevca.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova i nadležne službe u neprekidnom su kontaktu s ukrajinskim vlastima i drugim partnerima kako bi se rasvijetlio slučaj i oslobodio gospodin Prebeg. Također, nadležne službe Republike Hrvatske u stalnom su kontaktu s obitelji gospodina Prebega, dodaju.

Večernji list objavio je kako se u optužnici tužiteljstva tzv. NRD-a  hrvatskom državljaninu na teret stavljaju sljedeća kaznena djela: obuka za izvođenje terorističkih aktivnosti, sudjelovanje u sukobu kao plaćenik te nasilno preuzimanje vlasti i rušenje ustavnog poretka. Kazne po tamošnjem zakonu za ova kaznena djela su doživotni zatvor ili smrtna kazna, stoji u optužnici.

VIDEO: Stiglo ozbiljno upozorenje zbog nuklearke Zaporižje: 'Granatiranja su jako opasna. Tu je najradioaktivniji materijal'

Komentara 14

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
14:53 10.08.2022.

Tiha diplomacija na djelu.

DU
Deleted user
13:00 11.08.2022.

I dalje ne kuže ti "EU ministranti" kako je diplomacija poput stare raguzerske: "Sa svima ljubazno, s nikijem iskreno.", te i dalje napadački umjesto snishodljivo! Nek se sad obrati jednostranom i ograničenom Plenkoviću i Grlić Radmanu, čiji je minuli "rad" s Rusijom zaista izvanredan.

DU
Deleted user
22:17 10.08.2022.

pa hrvatska ne moze ni da zastiti svoje samohrane majke a ne prebega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije