Naslovnica Vijesti Hrvatska

HRT vratio Hrvoja Zovka na posao i odmah ga suspendirao

Mjesečno će mu se isplaćivati polovica plaće.
28. studenoga 2018. u 19:48 14 komentara 1468 prikaza
Hrvoje Zovko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Dva mjeseca nakon što je dobio izvanredni otkaz, zbog čega je podigao tužbu, Hrvoje Zovko, HTV-ov urednik, ujedno i predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, vraćen je na HRT, ali odmah i suspendiran.

Drago Ćosić NIJE DUGO ČEKAO Drago Ćosić pronašao novi posao

Kako doznajemo, usvojivši Zovkov zahtjev, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je prošli tjedan odluku da se, do završetka sudskog spora, Zovko vrati na posao, na mjesto urednika-koordinatora. No, u istoj odluci piše i to da se Zovka odmah i privremeno udaljuje s posla te da mu se mjesečno isplaćuje polovica plaće.

Siniša Kovačić Povreda časti Poznati bivši novinar HRT-a ne odustaje od tužbe protiv Srpskog narodnog vijeća

Vezano uz ovaj slučaj s HRT-a su poručili da ne komentiraju radno-pravne odnose, dok je sam Zovko kazao:

– Kako je izvanrednim otkazom, čiju ću nezakonitost dokazati na sudu, ugrožena moja egzistencija, iskoristio sam svoje pravo koje mi omogućava Zakon o radu. Stoga sam, do okončanja sudskog spora, zatražio povratak na posao na radno mjesto na kojem sam bio do izvanrednog otkaza 25. rujna.

Pogledajte izlazak Ivice Todorića iz Remetinca:

Valamar
Prilika za posao
Ovo je troje mladih koji rade u turizmu, evo zašto su zadovoljni i žele ostati u Hrvatskoj
  • senkop:

    Što je bilo s onom drugaricom koja je druga Zovka na Fejsu u opsežnom pismu optužila za fizičko i psihičko nasilje, udaranje, gušenje i slično? Pojeo ju mrak ili cenzura?

  • rimac444:

    JRT je zločinačka organizacija koja terorizira društvo, širi manipulacije i mržnju,i kontaminira demokraciju Tu zločinačku nametnutu organizaciju treba likvidirati

  • peugeot:

    Balkan, Balkan, ovo je-Balkan! Balkanske igre bez granica... Hrvatska je primljena u EU, ali to je samo papir, papirom se ne mijenja nacin ponasanja vec djelima.