Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

HRT je Hrvoju Zovku dao nezakonit otkaz

Hrvoje Zovko
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
29.10.2019.
u 12:28

Ovakva je presuda bila očekivana jer sam od prvog dana tvrdio da je prijava protiv mene, na osnovu koje sam i dobio otkaz, neistinita, rekao nam je Zovko

Današnjom nepravomoćnom odlukom zagrebačkog Općinskog građanskog radnog suda izvanredni otkaz koji je HRT, lani u rujnu, dao svom tadašnjem uredniku Hrvoju Zovku bio je - nezakonit. Stoga se Zovko prema odluci suda treba vratiti na svoje radno mjesto na HRT, u status urednika.

Sutkinja Kristina Trtanj Vukoja, kako je javio Jutarnji list, kratko je obrazložila presudu kazavši da je sud analizirao HRT-ovu odluku o otkazu i da ona u takvom obliku ne proizlazi iz navedenih dokaza.

– Prezadovoljan sam presudom. Ovakva je presuda bila očekivana jer sam od prvog dana tvrdio da je prijava protiv mene, na osnovu koje sam i dobio otkaz, neistinita. Mogu se samo zahvaliti mojoj odvjetnici Vanji Jurić, mojoj obitelji i svima, ne samo u Hrvatskoj nego i izvan Hrvatske, koji su cijelo ovo vrijeme bili uz mene. Za sada me još nitko s HRT-a nije službeno zvao oko ovoga, osim tamošnjih kolega i kolegica kojima je drago pa su mi čestitali na pobjedi – kazao nam je Hrvoje Zovko dodavši da do tog trenutka još uvijek nije pročitao obrazloženje sudske odluke te da će se o svemu onome što će slijediti dogovarati sa svojom odvjetnicom koja je također i sama zadovoljna današnjom presudom.

Kada smo i na HRT-u željeli doznati komentar navedene nepravomoćne presude, prema kojoj bi se Zovko trebao vratiti na posao, samo nam je rečeno da za sada tamo ne mogu ništa reći niti imaju bilo kakvih komentara.

Da podsjetimo, Zovko je lani dobio izvarnedni otkaz zbog, kako je stajalo o obrazloženju i priopćenju HRT-a, osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa te neprimjerenog ponašanja, uvreda i prijetnji urednici Informativno-medijskog servisa HTV-a Katarini Periši Čakarun.

 

Ključne riječi

Komentara 4

BL
blekpanther
13:09 29.10.2019.

Odmah ga vratiti na posao i objaviti onaj uredak o Gotovini i Markacu u slucaju osudujuce presude!

Avatar MarkoHR
MarkoHR
13:55 29.10.2019.

Još nakon sramotnog priloga o tragediji Vukovara i montaže audio-zapisa u svrhu manipuliranja i laganja, Hrvoje Zovko zajedno sa Zoranom Šprajcom trebao je momentalno dobiti izvanredni otkaz na javnoj TV, a HND se odmah trebao javno distncirati i izbrisati ga trajno iz članstva.. Manipulacija i montaže u njegovoj izvedbi samo su nastavak montaže koju je KOS napravio 1991. godine, kako bi okrenuo narod protiv hrvatskog državnog vrha, producirajući optužbe za izdaju. Tako drsko, lažljjvo i bolesno čak ni KOS u svojoj čuvenoj operaciji "Opera" nije usudio montirati.... U bilo kojoj razvijenoj i demokratskog zemlji zapada, takva sramotna rabota bila bi javno žigosana, i značila bi kraj novinarske karijere..

DU
Deleted user
14:34 29.10.2019.

novinar kojiradi najlošije dokumentarce pune manipulacija i laži. HND jse odavno gadi svakom tko umije čitati njihova ideološki obojena i jednostrana priopćenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije