Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HSLS-a

Hrebak: Nemam ništa protiv istražnog povjerenstva, interes vladajuće većine je da se sve raščisti

Dario Hrebak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
06.10.2020.
u 14:53

U vezi s radom Hrvatskoga sabora, u kojemu ni ovoga petka nema glasovanja, rekao je da smo u okolnostima koje nisu normalne, ali vladajuća većina, dodao je, ipak ima 76 ruku.

Predsjednik HSLS-a i saborski zastupnik Dario Hrebak izjavio je u utorak kako načelno nema ništa protiv prijedloga oporbe o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva, što je njezino pravo, te da prijedlog još nije vidio, ali, kako je rekao, "nema razloga da to ne podrži". 

"Nisam vidio prijedlog tako da ću ga pročitati, ali načelno, prema ovome što smo vidjeli u medijima i onome što i građani očekuju, nemam razloga da to ne podržim", rekao je Hrebak uoči sastanka parlamentarne većine u Banskim dvorima. 

Predstavnici oporbenih klubova predstavili su u Hrvatskome saboru prijedlog odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva koje bi trebalo utvrditi moguća ometanja i onemogućavanja neovisnih istraga i procesuiranja slučajeva korupcije ili druge nedopuštene utjecaje vlasti na njih.

Hrebak je rekao da on kao liberal i njegova stranka nemaju "ništa protiv tog povjerenstva".

Smatra da je i interes vladajuće većine da se sve raščisti, no na pitanje hoće li poduprijeti povjerenstvo i unatoč HDZ-ovoj najavi da će biti protiv njega, Hrebak je odgovorio kako ni on sam nije sklon povjerenstvima.

Dodao je da u Hrvatskoj postoji uzrečica “kada hoćeš da se ništa ne napravi, osnuj povjerenstvo”. Vjeruje da u HDZ-u postoji zadrška prema tom povjerenstvu, ali ponavlja da načelno nema ništa protiv tog prava oporbe te da još nije vidio dokument.

"Kada vidim kako to proceduralno izgleda, onda možemo sjesti i razgovarati. Načelno, nemam ništa protiv povjerenstva", ponovio je Hrebak.

U vezi s radom Hrvatskoga sabora, u kojemu ni ovoga petka nema glasovanja, rekao je da smo u okolnostima koje nisu normalne, ali vladajuća većina, dodao je, ipak ima 76 ruku. 

"Naravno da (Sabor) ne funkcionira kako je funkcionirao prije godina dana, i neće moći, i vrlo vjerojatno će još teže funkcionirati za nekoliko mjeseci”, rekao je Hrebak, koji smatra da trenutačno nema zakona koji bi hitno trebali u proceduru, a pravo je većine u Saboru odlučiti kada će se glasovati.

“Naše je pravo da odlučimo o tome sukladno tehničkim mogućnostima, kada će se održati glasovanje. U ovom trenutku, koliko znam, nema prioritetnih zakona koji moraju odmah ići u proceduru", rekao je i dodao kako prepušta Predsjedništvu Sabora da odluči kada će biti glasovanje.

Predsjednik HNS-a i saborski zastupnik Predrag Štromar (HNS) smatra da bi povjerenstvo trebalo poduprijeti ako mu je svrha kvalitetna, iako ni on nije vidio tekst prijedloga.  

"Nisam još vidio, povjerenstvo bi trebalo podržati, ukoliko mu nije svrha dnevnopolitička prepucavanja. Ako je svrha povjerenstva kvalitetna, onda ga podržavam", rekao je Štromar novinarima uoči ulaska u Banske dvore.

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:02 06.10.2020.

Hrebak: Nemam ništa protiv balkanskog stvarateljstva, interes vladajuće većine je da se sve počisti na bankovne račune domoljubno odabranih 200 bogatih balkanskih familija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije