Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kurikularna reforma

Hrast tvrdio da Vican i Buljan Culej ostaju, Plenković umirio Štromara i Divjak

Na Odbor za Ustav stigao i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
Autori: Tea Romić, Hina
09.06.2017.
u 16:42

Predrag Štromar i Blaženka Divjak, kad su vidjeli priopćenje Hrasta, odjurili su u Vladu, ali im je premijer Andrej Plenković rekao da je to provokacija Hrasta i da nije točno što oni tvrde.

Hrast je ranije danas priopćio da će njihov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržati nove ministre, a ističu i da im je na sastanku s vodstvom HDZ-a u Banskim dvorima potvrđeno da će Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine za provođenje kurikularne reforme.

Predrag Štromar i Blaženka Divjak, kad su vidjeli priopćenje Hrasta, odjurili su u Vladu, ali im je premijer Andrej Plenković rekao da je to provokacija Hrasta i da nije točno što oni tvrde. 

Po dolasku u Sabor, prije odbora našao se i s Zekanovićem, nije poznato što su pričali, ali zasad je pretpostavka da Zekanović neće podržati novu većinu ipak.  Premijer upravo predstavlja novu ministricu pred odborom za obrazovanje, dakle, kriza riješena.

"Hrastov saborski zastupnik Hrvoje Zekanović podržat će nove ministre s obzirom na ispunjeno Hrastovo traženje da se reforma obrazovanja nastavi i to u smjeru u kojem ju je vodila ova Vlada, a to je smjer pluralnosti i uključenosti stručnjaka različitih svjetonazorskih i političkih opredjeljenja.

Tako će prof. dr.sc. Dijana Vican ostati voditeljica stručnog povjerenstva, a dr.sc. Jasminka Buljan Culej voditeljica Ekspertne radne skupine.

Potvrđeno je to jučer u večernjim satima u Banskim dvorima na sastanku vodstava HDZ-a i Hrasta", ističe se u Hrastovom priopćenju.

Navode i da Hrast ostaje dio vladajuće većine te da će utjecati na politiku Vlade, "poglavito na području odgoja i obrazovanja", gdje će član predsjedništva Hrasta Hrvoje Šlezak "i dalje obnašati dužnost državnog tajnika".

"Otvoreni smo za različita mišljenja i uvjereni da se naš odgojno obrazovni sustav može razvijati jedino u toj atmosferi otvorenosti i pluralnosti", navodi Hrast.

Nakon sporazuma HDZ-a i HNS-a za novu ministricu znanosti i obrazovanja predložena je Blaženka Divjak koja je već u prvim medijskim istupima izjavila da će joj prioritet biti depolitizacija obrazovanja te da kurikularna reforma nema alternative.

"Prije svega mislim da je obrazovanje zaslužilo da se depolitizira. Najprije to, a onda projekti koji će biti važni ne za jednu stranku, ne za neke osobe, nego projekti koji će biti važni za našu djecu i buduće generacije", izjavila je Divjak novinarima ispred HNS-a, upitana za prioritete ako zaista postane ministricom znanosti i obrazovanja.

Komentara 55

Avatar abakus
abakus
14:04 09.06.2017.

A što, HRAST-ovci, kad vas Plenković prevari i lijepo vam okrene leđa nakon što ga podržite, kao što je okrenuo leđa vlastitim biračima koji su glasovali za HDZ i MOST a ne za HNS u Vladi? Dat ćete ovoj Vladi taj svoj jedan glas, a ovi će vam smijeniti i Vican i Buljan i dovesti Jokića. I što ćete onda? Tužiti Plenkovića? Žaliti se dragom Bogu? Što SDP može učiniti sada HNS-u koji su prekršili članak o njihovoj predizbornoj koaliciji? Zar još niste shvatili da samo luđak vjeruje čovjeku koji je dokazani prevarant i lažljivac? HDZ je svoje vlastite birače prevario, a vas da neće..? Pa koliko morate biti bedasti pa da to mislite?

AR
aristip
17:28 09.06.2017.

Za ovu političku korupciju Andrej Plenković bi u Americi dobio 14 godina zatvora kao onaj američki Srbin Rod Blagojević. Zato je Amerika najmoćnija država a Hrvatska jedna od najsiromšnijih država u Europskoj uniji.

TO
tolitol
17:39 09.06.2017.

Meni je tako zabavno gledati ovaj cirkus u režiji našeg Plenkija. Takve političke i ideološke vratolomije ova zemlja valjda nikada nije vidjela. A još mi je zabavnije gledati HDZ-ovce koji ne znaju bi li ovo branili ili bi šutjeli. Valjda je i njima jasno da u srcedrapajuće priče kako se ovo radi da se Hrvatsku ne bi izlagalo dodatnim troškovima, valjda nitko ne vjeruje. Sve je naravno samo priča za zaštitu udobnih foteljica. Nema ni dežurnih konkurenata, pardon krivaca iz Mosta. HDZ se konačno skroz sam ogolio. A ono što se vidi je jezovito. No to je samo početak. Još nas čeka zabava s Agrokorom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije