Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
agencija za razvoj

Hrast prijavio 43 projekta EU vrijedna 80-ak milijuna kuna

zastave,europska zastava,hrvatska zastava,europska unija,portal
Tomislav Miletić/PIXSELL
15.04.2013.
u 12:27

Samo od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine imamo 450 milijuna eura na raspolaganju

Agencija za razvoj Hrast Vukovarsko-srijemske županije uspješno radi na pripremi i provedbi projekata za EU fondove koji potiču regionalni i gospodarski razvoj najistočnije županije.

– Agencija maksimalno koristi svoje resurse kako bi za brojne razvojne potrebe osigurala što više novca iz EU fondova, posebice u području razvoja poduzetništva, razvoja ljudskih resursa i povećanja zapošljavanja te razvoja ruralnih područja. Do sada smo prijavili 43 EU projekta ukupne vrijednosti 80-ak milijuna kuna i od toga je provedeno ili su u fazi provedbe devet projekata vrijednih 13 milijuna kuna. U fazi ugovaranja i pred potpisivanjem ugovora pet je projekata. Također radimo na pripremi regionalnih projekata koji će biti financirani iz strukturnih i kohezijskog fonda koji će nam uskoro biti dostupni – kaže Ivan Rimac, ravnatelj agencije Hrast, te dodaje kako su bili angažirani i u izradi Županijske razvojne strategije kao temeljnog razvojnog dokumenta koji služi kao osnova za prijavljivanje projekata na fondove EU.

Rimac podsjeća da stupanjem na jedinstveno EU tržište Hrvatska na raspolaganju ima deset puta više novca iz strukturnih EU fondova nego što je imala u IPA programu pa samo od 1. srpnja do 31. prosinca ove godine imamo 450 milijuna eura na raspolaganju, a od 2014. do 2020. kroz različite programe imat ćemo milijardu eura godišnje.

– To je ogroman novac koji se može povući isključivo kvalitetnim i na vrijeme pripremljenim projektima – kaže Ivan Rimac.

>> Tko vidi u EU fondovima spas a tko ni za EU nije dao glas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije