Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crikvenički hoteli Jadran

Nova uprava u tvrtki koju država prodaje

Foto: Goran Kovacic/pixsell
25.01.2018.
u 17:30

Nadzorni odbor razriješio je dosadašnjeg direktora Dinu Manestara zbog isteka mandata i u upravu imenovao Peru Matića i Mariju Galjanić Solar

Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) pohvalio se prije 10 dana da je za kupnju 70 posto dionica hotelijerske tvrtke Jadran iz Crikvenice dobio obvezujuću ponudu mirovinskih fondova PBZ Croatia osiguranje i Erste.

Oni su za dionice ponudili 199,8 milijuna kuna, što je oko 5,9 milijuna kuna više od početne cijene, a obvezali su se i na dokapitalizaciju Jadrana s 200 milijuna kuna. S obzirom na to da je ta ponuda više nego kvalitetna, očekuje se da će biti i prihvaćena. Mirovinci bi tako trebali postati novi vlasnici Jadrana za najdulje dva mjeseca.

Bivši direktor hotela Plat

No prekjučer je stigla nova vijest iz te tvrtke: Nadzorni odbor razriješio je Dina Manestara dužnosti predsjednika uprave zbog isteka mandata i imenovao Peru Matića za predsjednika te Mariju Galjanić Sovar za članicu uprave. Pero Matić bivši je direktor hotela Plat iz Dubrovnika, dok je Marija Galjanić Sovar dosad bila članica NO-a Jadrana. Dino Manestar bio je pak prvo bio savjetnik stečajne upraviteljice kad je Jadran bio u stečaju, a nakon uspješno završenog stečajnog postupka imenovan je predsjednikom uprave te tvrtke. Manestar slovi kao uspješan direktor Jadrana koji je “digao na noge”. On je na čelo Jadrana postavljen prije četiri godine, a tad je bio i član SDP-a, no u međuvremenu je napustio tu stranku. Marija Galjanić Sovar nije bila jučer raspoložena za razgovor o svom imenovanju, pa tako nije htjela odgovoriti ni na pitanje je li istina da je članica HDZ-a i da je u upravu Jadrana postavljena na inzistiranje HDZ-ova gradonačelnika Crikvenice Damira Rukavine, kako to neki tvrde. Rukavina pak kaže da se u cijelu priču oko Jadrana želi umiješati politiku.

– Da je politika umiješana, onda bi Manestar bio smijenjen prije nekoliko godina kad se HDZ vratio na vlast u državi – kazao nam je Rukavina. Manestar je poručio da je pravo svakog vlasnika da mijenja i postavlja Upravu te da, bez obzira na trenutak i okolnosti u kojima dolazi do te promjene, on je nema namjeru komentirati.

Interesi tvrtke

Na pitanja kako objašnjavaju imenovanje nove uprave u tvrtki koja će uskoro dobiti nove vlasnike i zašto nisu dosadašnjem predsjedniku produljili mandat, u Ministarstvu državne imovine kažu da je NO Jadrana donio odluku o imenovanju nove uprave jer je prethodnoj istekao mandat. Nova uprava imenovana je pak na četiri godine.

– Članovi i predsjednik uprave izabrani su na puni mandat. Nadzorni odbor pritom je postupao u skladu sa svojim ovlastima, a na temelju propisa i prijedloga Upravnoga vijeća Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP). Dok se ne postigne prijenos dionica, Republika Hrvatska postupa u dobroj vjeri vodeći računa o interesima dioničkoga društva – poručili su iz Ministarstva.

1/20

Komentara 3

Avatar maxist
maxist
17:39 25.01.2018.

Minister Marić žmiri.......Da je samo znati koji će trik za mukte privatizaciju primjeniti.......Tlačili i izrabljivali stotine radnika godinama a sad slijedi berba ?

RO
Rosali
19:25 25.01.2018.

Zasto to ne prodaju radnicima, koji su godinama radili? direktora blagajnika ce vec naci sami.

LA
lauda
08:02 26.01.2018.

cc

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije