Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPLIT

HOS-ovci u Splitu ponovno vikali 'Za dom spremni'

Marko Skejo
Foto: Dalmatinski portal
10.04.2018.
u 14:55

- Kao što se u crkvenom žargonu pozdravlja s 'Hvaljen Isus i Marija', tako se u domoljubnom žargonu pozdravlja pozdravom 'Za dom spremni' - rekao je Skejo.

U Splitu je danas proslavljena obljetnica osnivanja IX. bojne Rafael vitez Boban, a postrojavanje ni ove godine nije moglo proći bez uzvikivanja pozdrava 'Za dom spremni'. Kako je rekao Marko Skejo, bivši ratni zapovjednik ove postrojbe 46 pripadnika IX. bojne dalo živote za slobodnu Hrvatsku pod tim pozdravom, piše Dalmatinski portal.

- Kao što se u crkvenom žargonu pozdravlja s 'Hvaljen Isus i Marija', tako se u domoljubnom žargonu pozdravlja pozdravom 'Za dom spremni' - rekao je Skejo.

 

Pripadnici HOS-a položili su vijence na spomeniku poginulim pripadnicima postrojbe, a u rukama su imali zastave na kojma je pisalo "Jasenovac - Za dom spremni". Skejo se dotaknuo i aktualne društveno-političke situacije u zemlji:

- Teška je suza majke, teška je suza djeteta, ali još je teža suza ratnika. Vidimo da oni koji su izabrani od naroda izigravaju taj narod i nisu vjerodostojni. Oni ne priznaju da su otac i majka temelj obitelji - komentirao je Skejo.

Ključne riječi

Komentara 227

DU
Deleted user
15:17 10.04.2018.

a mi se bas pitali da li je danas prigodan dan da se naslednicima vrati arhiva NDH... kad ono vi imate orginale kopija

DU
Deleted user
15:29 10.04.2018.

to su ti protiv istanbulske?...

HI
Hik
15:55 10.04.2018.

A kaj bu se drugoga vikalo Desetoga Travnja? Ak slavis NDH ne bus vikal "smrt fasizmu-sloboda narodu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije