Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željko Soldo:

'HOS-ovci su branili Hrvatsku dok je Plenković imao anemiju'

Jasenovac: Uoči službene komemoracije HOS-ovci razvili zastavu
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
24.04.2018.
u 08:26

Soldo smatra kako je ZDS starohrvatski pozdrav i ponosan je što ga je nosio te 1991. godine u obrani Hrvatske

HOS-ovci nemaju veze s logorom Jasenovac, naš grb i zastava su legalni i mi smo tamo prosvjedovali protiv Pupovčevih ucjena Vlade RH. On nas svojim izjavama stigmatizira, kazuje nam Željko Soldo, bivši HOS-ovac iz Novske, branitelj ranjen u obrani Vukovara i član HSP-a.

S njim je u nedjelju u Jasenovcu, na mjestu gdje je nekoć bila postavljena spomen-ploča poginulim HOS-ovcima, zastavu HOS-a raširio te zapalio lampion i njegov suborac Miroslav Dragić Ćiro, također bivši pripadnik HOS-a. 
Oni su na istom mjestu i s istom zastavom prosvjedovali i za vrijeme čina skidanja spomen-ploče u rujnu prošle godine.

– I tada i u nedjelju rekao sam da je bio čin veleizdaje – besramno dirati spomenik našim bojovnicima koji su ginuli na jasenovačkom području 1991. godine. Oni su tada branili Hrvatsku od manjačkog korpusa JNA, dok je u isto vrijeme Plenković imao anemiju. Dosta nam je besramnih ucjena Pupovca koji odlučuje što da se radi i to mimo zakona. Jer, naša zastava i grb HOS-a legalni su, spomenik je bio postavljen legalno, a oni su nezakonito skinuli spomen-ploču – objašnjava Soldo koji kazuje kako policija do jučerašnjih popodnevnih sati nije stupila u kontakt s njim.

Jasenovac: Uoči službene komemoracije HOS-ovci razvili zastavu
1/4

– Smatram i da nemaju razloga zvati me iz policije. Mi smo legalisti i poštujemo zakon, naša zastava i grb nisu zabranjeni. Mi u nedjelju nismo ni vikali, ni uzvikivali taj pozdrav, samo smo raširili zastavu HOS-a i iskazali stav prema Pupovčevim ucjenama Vlade RH – dodaje Željko Soldo, medijima poznat iz vremena kada je, dok je HSP bio koalicijski partner SDP-u u Sisačko-moslavačkoj županiji, bio jedan od savjetnika bivše županice Marine Lovrić Merzel

Soldo ipak smatra kako je pozdrav ZDS starohrvatski pozdrav i ponosan je što ga je nosio te 1991. godine u obrani Hrvatske.

– Osuđujem svaki zločin, samo blesav i lud čovjek može negirati i odobravati zločin tko god ga činio, ali zašto se na nas baca stigma kad mi nemamo veze s time što je ovdje bilo za Drugog svjetskog rata. Mi nismo išli na spomen-područje, nismo došli provocirati kao Keleminec kojem je to bio jedini cilj, mi smo samo došli iskazati svoj stav ne kršeći nikakve zakone – pojasnio je Željko Soldo.

U Policijskoj upravi Sisačko-moslavačkoj kazuju kako će policija obaviti obavijesni razgovor s dvojicom HOS-ovaca, no kako ne žele prejudicirati hoće li biti, ako uopće i bude, ikakvih prijava protiv njih. 

Komentara 152

SF
Sv Franjo
09:40 24.04.2018.

Hosovci su pošteno izginuli za Hrvatski dom i izvojevali pobjedu s Hv nad fašističkom Jna i njenim bradatim koljačima.

IS
istjerivackomunista
10:09 24.04.2018.

Za ove fašiste s istoka i Hitler je bio demokrat.

Avatar El Indio
El Indio
08:52 24.04.2018.

Soldo ce morat cekat red, u Rvatskoj su glavna tema fasisti i antifasisti iz 40.ih, kad to za 100 godina rijesu e onda na red dolaze agresori i branitelji iz 90.ih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije