Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGROKOR

Horvat ne smatra da je sastanak Plenkovića s Vlahovićem miješanje u dogovore o nagodbi

Darko Horvat
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
04.06.2018.
u 11:23

Iz Vlade su ovaj vikend potvrdili da se premijer Planković krajem prošlog tjedna sastao s čelnim čovjekom Adris grupe Antom Vlahovićem te da se na tom sastanku izravno informirao o poziciji Adris grupe u procesu sklapanja nagodbe u Agrokoru.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat u ponedjeljak je izjavio kako nije bio na sastanku premijera Andreja Plenkovića s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem te kako ne misli da je taj razgovor miješanje u dogovore oko nagodbe u Agrokoru, za koju vjeruje da će biti sklopljena do datuma definiranog zakonom o izvanrednoj upravi. 

"Ja to ne gledam kako bilo kakvo 'umiješavanje' u bilo kakve razgovore i dogovore. Svjesni ste svih mojih odgovora u proteklih desetak dana. Dakle, nama kao politici zakon daje vrlo, vrlo skromne mogućnosti bilo kakve intervencije. U ovom trenutku nagodbu i proces razgovora i pregovora vodi izvanredna uprava i siguran sam da ćemo imati nagodbu upravo do dana koji je definiran zakonskim okvirom", rekao je Horvat koji je uoči početka radnog sastanka s predstavnicima japanskih tvrtki odgovorio i na novinarski upit je li se premijer Plenković sastankom s predsjednikom Uprave Adris grupe Antom Vlahovićem umiješao u nagodbu oko Agrokora.

Horvat je na novinarski upit je li bio na tom sastanku odgovorio da nije. 

Ministar je također istaknuo da izvanredni povjerenik Fabris Peruško i njegova zamjenica Irena Weber za ono što rade u ovom trenutku imaju njegovu punu podršku. 

Upitan ima li pisana jamstva Agrama da su spremni na nagodbu, Horvat je odgovorio da o tome u ovom trenutku ne zna, ali smatra da je informacija koju je Dubravko Grgić preko svoje službe za odnose s medijima dao u ime Agrama vrlo jasna poruka te kako i misli da će se "s njegove strane napraviti sve da se nagodba dogodi". 

Iz Vlade su ovaj vikend potvrdili da se premijer Planković krajem prošlog tjedna sastao s čelnim čovjekom Adris grupe Antom Vlahovićem te da se na tom sastanku izravno informirao o poziciji Adris grupe u procesu sklapanja nagodbe u Agrokoru.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško u četvrtak je izvijestio da su članovi privremenog vjerovničkog vijeća i veliki vjerovnici prošli tjedan razgovarali međusobno o svim pitanjima koja su još uvijek bila otvorena, a razgovori su završili tako da su postigli dogovor o nagodbi.

"Izvanredna uprava i savjetnici sada rade na konačnom tekstu prijedloga nagodbe kako bismo ga čim prije mogli dati na suglasnost privremenom vjerovničkom vijeću", rekao je Peruško, dodajući kako postoji podrška vjerovnika koja prelazi zakonski potrebnu dvotrećinsku većinu za izglasavanje nagodbe.

No, priznao je i kako "na putu prema izglasavanju nagodbe stoje tri kompanije: Agram, Alca te Adris".

Agram, naime, osporava jamstva, a Alca i Adris osporavaju tražbine imatelja obveznica. 

Peruško je u četvrtak izvijestio kako je Dubravko Grgić u ime Agrama izrazio spremnost pristati na dogovor koji mu nude budući vlasnici Agrokora te da se razgovara i s predstavnicima Alce. 

Iz Adris grupe su, pak, nakon Peruškove izjave najavili da će ustrajati "pravnoj zasnovanosti cijelog postupka i jednakopravnosti svih vjerovnika". 

Darko Horvat
1/4

Komentara 5

Avatar sindarela
sindarela
11:57 04.06.2018.

Koga još zanima šta ti smatraš jesi li pitao novinare da objave tvoje mišljenje i koliko puta si pročitao kako bi odobrio da izađeš u novinama

KO
konoplja
11:39 04.06.2018.

Zbunjujete me totalno više sa tim da li je Plenki znao ili nije znao, pa svaki dan druga priča, prvo kaže kako nema veze sa Lex Agrokorom, tupi tu priču danima dok nisu izašli mailovi gdje se vidi da je Plenki sve znao, pa onda se pravi opet grbav kako nije znao da su autori Lex Agrokora i konzumiraju taj isti zakon koji su pisali, pa onda kaže da je sve čisto, pa onda najuri Daličku kada je sve čisto, pa onda kaže da savjetnici vrate pare ako je skupo, pa kaže kako ne sudjeluje u nagodbi ali se nalazi sa predstavnikom Adrisa, zar smo mi stvarno toliko glup narod da pušimo laži od ovih hoštaplera?

OB
ObrenM
12:58 04.06.2018.

Kako moze"uhljeb"govoriti,nego kako mu kaze"vozd".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije