Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Manjinska mjesta

Radin: Neka kažu tko su im donatori za kampanju

Furio Radin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
02.06.2018.
u 21:21

Troskot: To je čisti politički reket, a zato smo mi tu.

Zastupnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin i inicijativa “Narod odlučuje” otvoreno su jučer zaratili u medijskom prostoru.

Koordinator inicijative optužio je Radina za političko reketarenje premijera Andreja Plenkovića, i to zbog Radinove izjave da on osobno nema što više tražiti u ovom sazivu Sabora ako većina ne pošalje referendumska pitanja na ocjenu ustavnosti.

– To je politička ucjena, političko reketarenje i apsurd zbog kojeg je i nastala građanska inicijativa – rekao je Zvonimir Troskot te dodao da je i sam Plenković, pod pritiskom takvog reketarenja, “dao naputak Ustavnom sudu”.


– Upravo zato nastala je građanska inicijativa, kako bi zaustavila političke ucjene i reketarenje, kao što je to napravio Radin, i naputke, kao što je napravio Plenković – kazao je Troskot. Radi se o prilično ozbiljnoj optužbi na račun premijera, ali ne i prvoj optužbi bez ikakvih dokaza koju smo vezano uz ovu inicijativu proteklih dana čuli u javnom prostoru. Iz inicijative su na račun svih dosadašnjih vlada došle optužbe za krađu potpisa na ranijim inicijativama, a ministar uprave Lovro Kuščević uzvratio je optužbama o prikupljanju potpisa nakon isteka zakonskog roka, što samo svjedoči o uzavreloj atmosferi koja prati ovu referendumsku proceduru. Optužbe za reketarenje Furio Radin oštro odbija.

– Logično je da treba ići na Ustavni sud jer sve bi drugo bilo kršenje ljudskih prava. Svoj je rječnik o reketarenju valjda pokupio iz mafijaških filmova koji su mu se očito svidjeli, ali i od gospodina Hasanbegovića, s kojim mi sve više izgleda kao par, iako moram reći da mi je Hasanbegović u osobnom kontaktu puno simpatičniji – komentirao nam je Radin. Organizatore referendumske inicijative koja je za izmjene izbornog sustava prikupila više od 390.000 potpisa još je jednom pozvao da objave imena svojih donatora.

– Ako je netko toliko etičan kao što oni tvrde za sebe, morao bi objaviti svaku pojedinu donaciju, a trebalo bi biti jasno i kojim su se putem te donacije prikupljale, jesu li išle na ruke ili preko banke. Iako ih na to ništa ne obvezuje, osobno bih volio vidjeti te uplatnice i pozivam ih da ih pokažu – govori Radin. Iako očekuje da će referendumska pitanja završiti na Ustavnom sudu, zastupnik talijanske manjine kaže kako do sada o tome s partnerima iz HDZ-a nije bilo službenih razgovora.

Komentara 55

Avatar Eddie
Eddie
21:33 02.06.2018.

Što te briga tko su pokrovitelji? Čekamo dan kad će referendum uspjeti i kada ćemo se riješiti parazita kojima je politika sredstvo osobnog bogaćenja i ništa drugo.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
21:39 02.06.2018.

ja sam jedan od malih donatora druze Radin.......hoces puno ime i prezime te oib .....smece jedno parazitsko......

DU
Deleted user
22:36 02.06.2018.

Zašto te do sada nismo čuli? A, da čuli smo te kako hvališ gradonačelnike koji su otežavali skupljanje potpisa? Jesu li oni suci? Jesi li ti sudac? Ti i tebi slični trebate da mislite za sve nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije