Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AGROKOR

Horvat i Tolušić došli na sastanak s Peruškom koji je kasnio više od sat vremena

Darko Horvat novi je ministar gospodarstva, Tomislav Tolušić ostat će ministar poljoprivrede, obojica su potpredsjednici HDZ-a
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/2
22.05.2018.
u 19:57

Na pitanje kako će podijeliti odgovornost za Agrokor, rekao je će on i Tolušić preuzeti obvezu oko Agrokora s time da Peruško ima glavnu riječ. 'Izvršni dio koji se mora događati događat će se upravo oko izvanrednog povjerenika,' rekao je Horvat

Kandidati za ministra gospodarstva i potpredsjednika Vlade Darko Horvat i ministar Tomislav Tolušić stigli su u utorak poslijepodne u Vladu na sastanak na kojem bi s izvanrednim upraviteljem Agrokora Fabrisom Peruškom trebali razgovarati, kako se pretpostavlja, o stanju u koncernu, no Peruško je kasnio više od sat vremena jer se zadržao u Krašu na sastanku s dobavljačima Agrokora.

Horvat je na pitanje novinara rekao da će Peruška sad upoznati i da će nešto više moći reći nakon prvog službenog upoznavanja.

Na pitanje kako će podijeliti odgovornost za Agrokor, rekao je će on i Tolušić preuzeti obvezu oko Agrokora s time da Peruško ima glavnu riječ. 'Izvršni dio koji se mora događati događat će se upravo oko izvanrednog povjerenika,' rekao je Horvat.

Peruško ulazeći u Vladu nije dao nikakvu izjavu.

Sastanak Horvata, Tolušića, premijera Plenkovića i Peruška bio je zakazan za 18 sati.

Darko Horvat novi je ministar gospodarstva, Tomislav Tolušić ostat će ministar poljoprivrede, obojica su potpredsjednici HDZ-a
1/8

Udruga dobavljača Agrokora jučer je, uoči današnjeg sastanka s Peruškom, održala sastanak na kojem su raspravljali o otvorenim pitanjima vezanim za tekst nagodbe i naknadnim dogovorima koje Izvanredna uprava provodi s pojedinim vjerovnicima. Dobavljači su priopćili da i dalje podržavaju nagodbu u okvirima potpisanog teksta Načelnih uvjeta i poručili da se taj dogovor može dopuniti samo uz suglasnost svih vjerovnika. Također, osudili su istup izvanredne uprave koja je, navode, iznijela povjerljive i netočne poslovne informacije o tvrtki Franck. 

Premijer Andrej Plenković je u utorak od koalicijskih partnera dobio 'zeleno svjetlo' za planirane kadrovske promjene nakon ostavke ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić i očekuje se da Sabor Tolušića i Horvata potvrdi u petak. 

 

 

Komentara 2

BU
Budak
20:26 22.05.2018.

Koja je korist da su došli na sastanak? Da im se 10 godina objašnjava što je se radilo u Agrokoru oni ne bi shvatili. Ministar gospodarstva nikad ni ti jedan dan nije radi u slobodnom gospodarstvu nego je klasičan uhljeb iz državne uprave. Onaj čelo izgleda kao neko lice iz lokalne seoske krčme. Oni da nešto riješe? Smiješno. Ne bi znali čuvati nacrtanu kozu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije