Naslovnica Vijesti Hrvatska

Brkić i Hrg uvjereni da će Horvat i Tolušić dobro odraditi svoje poslove

Osobno poznajem Horvata jako dugo godina, mislim da je jedan racionalno realan čovjek koji ima iskustvo i koji to može raditi, rekao je Hrg.
22. svibnja 2018. u 12:58 3 komentara 180 prikaza
Zagreb: Koalicijski partneri dolaze u Vladu na sastanak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i saborski zastupnik i Branko Hrg (HDS) izrazili su u utorak nadu kako će predloženi Tomislav Tolušić i Darko Horvat znati dobro odraditi svoje poslove na pozicijama za koje su predloženi, na mjestu potpredsjednika Vlade, odnosno ministra gospodarstva.

Sastanak - vladajuća koalicija Rekonstrukcija Vlade Plenković dobio podršku partnera za Tolušića i Horvata

Upitan što misli o Horvatu kao ministru gospodarstva Hrg je podsjetio kako je Horvat već bio ministar. "Osobno ga poznajem jako dugo godina, mislim da je jedan racionalno realan čovjek koji ima iskustvo i koji to može raditi", rekao je Hrg.

Za Tomislava Tolušića na mjestu potpredsjednika Vlade Hrg je rekao kako je "Tolušić čovjek koji je dugo u politici, koji je bio na svim razinama i dužnostima i dokazao se kao dobar ministar poljoprivrede". "Odlično komunicira sa medijima, evo i to znamo, to će biti potrebno u ovom trenutku i vjerujemo da će biti dobar ministar", smatra Hrg. 

Upitan pak tko će nadzirati proces u Agrokoru Tolušić ili Horvat, tko je tu glavni, Hrg je rekao kako je "pročitao u medijima da će to biti potpredsjednik Tolušić, a sad ako mediji lažu, onda i ja lažem". 

Zagreb: Koalicijski partneri dolaze u Vladu na sastanak
1 / 16
Sastanak - vladajuća koalicija

Za slučaj snimanja promidžbenog spota premijera Plenkovića u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri poručio je kako je premijer Plenković dao svoju izjavu o tome i da mu on vjeruje. "Rekao je da je to radila agencija i ja mu vjerujem", rekao je.

Milijan Brkić je za predložene kandidate rekao da je to prijedlog HDZ-a, odnosno njegovog predsjednika. "Predsjedništvo o tome raspravljalo, donijeli smo jednoglasnu odluku, potporu, vidjet ćemo što će sada reći koalicijski partneri. Uvjeren sam da će se ta dva čovjeka suočiti s problemima koji su pred njima i siguran sam da će dobro odraditi svoj posao", rekao je Brkić.

Na pitanje je li to konačan način smirivanja desne strane HDZ-a uoči sabora stranke koji je u subotu, Brkić je rekao da je HDZ stranka desnog centra. "Nemojte se opterećivati tim desnim i lijevim strujama, HDZ je jedinstven i nemojte se vi brinuti za HDZ", rekao je.

Andrej Plenković Iva Puljić-Šego Plenković prvi put utočište potražio u HDZ-u Darko Horvat novi je ministar gospodarstva, Tomislav Tolušić ostat će ministar poljoprivrede, obojica su potpredsjednici HDZ-a Popunjavanje Vlade Plenković izborom Tolušića i Horvata kupio, bar za sada, mir u stranci Darko Horvat ČLAN OREŠKOVIĆEVE VLADE Tko je Darko Horvat, novi izbor HDZ-a za ministra gospodarstva
Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Deleted user:

    ako su rekli dvojica eksperata brkic i hrg da ce horvat i tolusic odraditi posao onda je to podpuna istina... ....ali za koga ce odraditi posao o tom ni zbora ...ako borgovci rade posao hr vlade ...ni to nije lose... ... prikaži još!. ....pitanje je tko upravlja borgovcima tko je njihov gospodar.....

  • zeljko31:

    Novi uhljebi!

  • siskic:

    ako su uvjereni vasa i ovaj kvrga..to mora da je dobro...