Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dokazali su se'

Brkić i Hrg uvjereni da će Horvat i Tolušić dobro odraditi svoje poslove

Zagreb: Koalicijski partneri dolaze u Vladu na sastanak
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
22.05.2018.
u 12:58

Osobno poznajem Horvata jako dugo godina, mislim da je jedan racionalno realan čovjek koji ima iskustvo i koji to može raditi, rekao je Hrg.

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić i saborski zastupnik i Branko Hrg (HDS) izrazili su u utorak nadu kako će predloženi Tomislav Tolušić i Darko Horvat znati dobro odraditi svoje poslove na pozicijama za koje su predloženi, na mjestu potpredsjednika Vlade, odnosno ministra gospodarstva.

Upitan što misli o Horvatu kao ministru gospodarstva Hrg je podsjetio kako je Horvat već bio ministar. "Osobno ga poznajem jako dugo godina, mislim da je jedan racionalno realan čovjek koji ima iskustvo i koji to može raditi", rekao je Hrg.

Za Tomislava Tolušića na mjestu potpredsjednika Vlade Hrg je rekao kako je "Tolušić čovjek koji je dugo u politici, koji je bio na svim razinama i dužnostima i dokazao se kao dobar ministar poljoprivrede". "Odlično komunicira sa medijima, evo i to znamo, to će biti potrebno u ovom trenutku i vjerujemo da će biti dobar ministar", smatra Hrg. 

Upitan pak tko će nadzirati proces u Agrokoru Tolušić ili Horvat, tko je tu glavni, Hrg je rekao kako je "pročitao u medijima da će to biti potpredsjednik Tolušić, a sad ako mediji lažu, onda i ja lažem". 

Zagreb: Koalicijski partneri dolaze u Vladu na sastanak
1/16

Za slučaj snimanja promidžbenog spota premijera Plenkovića u odvjetničkom uredu Šavorić i partneri poručio je kako je premijer Plenković dao svoju izjavu o tome i da mu on vjeruje. "Rekao je da je to radila agencija i ja mu vjerujem", rekao je.

Milijan Brkić je za predložene kandidate rekao da je to prijedlog HDZ-a, odnosno njegovog predsjednika. "Predsjedništvo o tome raspravljalo, donijeli smo jednoglasnu odluku, potporu, vidjet ćemo što će sada reći koalicijski partneri. Uvjeren sam da će se ta dva čovjeka suočiti s problemima koji su pred njima i siguran sam da će dobro odraditi svoj posao", rekao je Brkić.

Na pitanje je li to konačan način smirivanja desne strane HDZ-a uoči sabora stranke koji je u subotu, Brkić je rekao da je HDZ stranka desnog centra. "Nemojte se opterećivati tim desnim i lijevim strujama, HDZ je jedinstven i nemojte se vi brinuti za HDZ", rekao je.

Komentara 3

DU
Deleted user
13:11 22.05.2018.

ako su rekli dvojica eksperata brkic i hrg da ce horvat i tolusic odraditi posao onda je to podpuna istina... ....ali za koga ce odraditi posao o tom ni zbora ...ako borgovci rade posao hr vlade ...ni to nije lose.... ....pitanje je tko upravlja borgovcima tko je njihov gospodar.....

SI
siskic
14:29 22.05.2018.

ako su uvjereni vasa i ovaj kvrga..to mora da je dobro...

ZE
zeljko31
15:28 22.05.2018.

Novi uhljebi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije