Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekonstrukcija Vlade

Plenković dobio podršku partnera za Tolušića i Horvata

Sastanak - vladajuća koalicija
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
22.05.2018.
u 13:40

Na sastanku koji je trajao oko pola sata, i na kojemu nisu viđeni Milorad Pupovac (SDSS) i Radimir Čačić (Reformisti), govorilo se, kaže Kosor, samo o novim kadrovskim rješenjima i temama vezanim za rad Hrvatskog sabora.

Premijer Andrej Plenković ima podršku koalicijskih partnera za nova kadrovska rješenja u Vladi, rekao je u utorak novinarima predsjednik HSLS-a Darinko Kosor ispred Banskih dvora u kojima je premijer koalicijskim partnerima predstavio kandidate za potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Tomislava Tolušića i Darka Hovata.

Na sastanku koji je trajao oko pola sata, i na kojemu nisu viđeni Milorad Pupovac (SDSS) i Radimir Čačić (Reformisti), govorilo se, kaže Kosor, samo o novim kadrovskim rješenjima i temama vezanim za rad Hrvatskog sabora, ne i o spornim susretima koji se spominju u aferi Hotmail, ne o HDZ-ovu predizbornom spotu snimanom u odvjetničkom uredu Šavorić.

Nije bilo govora o spornim susretima, spotovima, rekao je Kosor, napominjući kako su objašnjenja o tome dana u ponedjeljak na "presici HDZ-a".

"Vidjet ćemo, dokazi za to ne postoje", uzvratio je na upit bi li se, ako se utvrdi da je pozvao odvjetnika Šavorića da izradi lex Agrokor, premijer trebao povući?

Sastanak - vladajuća koalicija
1/16

Koliko smo čuli jučer premijera, (on i Šavorić) se ne poznaju, premijer kaže da nema njegov broj telefona, da ga on nije pozvao, da su ga pozvali iz radne skupine, naveo je Kosor. "Vidimo danas da su sve o toj radnoj skupini znali tadašnji HDZ-ovi parterni iz Mosta, što bi rekli - istina je voda duboka", izjavio je.

Upitan kolika je odgovornost Mosta, uzvraća kako tu ima "niz nesretnih i nespretnih okolnosti" koje se nisu trebale dogoditi, te kako je HSLS uvjeren da premijer u svemu čist.

"Ono što je HSLS uvjeren jest da je prvi čovjek Vlade čistih ruku, da nije sudjelovao ni u čemu što ima neke veze s korupcijom, to je ta prelomna točka, a da je bilo nespretnosti, da su se neke stvari radile krivo, da nije trebalo komunicirati preko privatnih mailova - to je svima jasno", istaknuo je predsjednik HSLS-a, inače pressjednik saborskog Odbora za gospodarstvo.

Taj će odbor u srijedu održati zajedničku sjednicu s Odborom za Ustav, kako bi 'saslušao' Tolušića i Horvata. Bit će javna sjednica, svi ste pozvani, pitanja će moći postavljati svi, kako zastupnici oporbe, tako i većine, najavio je Kosor.

"Po onome što sam čuo sve je pod kontrolom", kratko je rekao novinarima potpredsjednik Sabora Furio Radin.

Dodao je i kako upravo ide na HTV "razgovarati o talijanskoj politici koja je još uvijek neizvjesna", a na novinarski upit je li u Hrvatskoj sve izvjesno kroz smijeh je uzvratio: "Ovdje je sve pod kontrolom, nije izvjesno!".

Komentara 4

BU
Budak
12:37 22.05.2018.

Velike obitelji Mafije, N‘dranghete, Camorre i Cose Nostre se okupljaju.

Avatar Najsjajniji Hrvatski Vitez
Najsjajniji Hrvatski Vitez
12:24 22.05.2018.

Plenković koalicijskim partnerima predstavlja prijedlog rekonstrukcije saveza gazdi iz 200. Bogatih familija i Saveza domoljubnih balkanskih kopaca po kontejnerima kao svojih na svome.

AM
AMD------------------------
12:55 22.05.2018.

hdz vlade su toliko stete napravili a poseban u tome je katolik sanader i svejedno su za kilometre bolji od sdp/hns/hss/mraku glasu/istarski jazavac.-most-zivi zid su buducnost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije