Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS U SABORU

Horvat i Selak Raspudić posvađali se zbog riječi 'vizibilno', Jandroković guglao za provjeru

Foto: Youtube screenshot
1/3
20.10.2021.
u 13:30

Iskoristio sam ovo vrijeme i brzo išao pogledati na Hrvatski jezični portal koji kaže da je vizibilnost uočljivost i očiglednost, kazao je Jandroković

Nakon što je ministar graditeljstva Darko Horvat održao govor na današnjoj sjednici Sabora u kojem je nekoliko puta ponude i ugovore vezane uz obnovu od potresa nazvao vizibilnima, Mostova Marija Raspudić Selak odlučila se nadovezati. 

– Uvaženi ministre, riječ vizibilni i vizibilnost ne postoje u hrvatskom jeziku. Osim ako vi niste novi Bogoslav Šulek. Pa nema ništa sramotno u tome da kažete vidljivi i vidljivost. Osim ako u ovoj javnoj nabavi ne želite nešto zamutiti – komentirala je Selak Raspudić Horvatov govor.

– A što želite zamutiti? Ova obnova će koštati svakog zaposlenog građanina Hrvatske 85.000 kuna koje oni nemaju, stoga je od bitnog javnog interesa da sve bude transparentno i da se ne dižu pragovi na 39 milijuna kuna. Vi od nas tražite da to kako će se provoditi javna nabava ispod tih 39 milijuna kuna propišete mimo očiju ovog Sabora pod zakonskim aktom. Mi vam to ne možemo dopustitit – nadodala je. 

– Inače bih vaše riječi ozbiljno shvatio da nije bilo prvih triju rečenica. Moj ego nije toliko povredljiv kao vaš – odgovorio je Horvat Selak Raspudić, na što je mostovka odlučno odgovorila: 

– Bolje bi bilo da ministra hvata nervoza zbog brojki koje pokazuju da se obnova nije ni dogodila, nego zbog mojih riječi kojima mu ukazujem na nepoznavanje hrvatskog jezika, ali i Zakona o javnoj nabavi. Vrijeđanje je da on meni spominje moj ego, nema na temelju čega i nema pravo tako se obraćati zastupnicima. Osim ako jest nervozan zbog onoga što ja govorim, a treba biti jer nije dopustivo to što radite u ovom Zakonu – odbrusila je. 

U cijelu raspravu uključio se i predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je guglao riječ ''vizibilno'' ne bi li dokazao Selak Raspudić da ona zaista postoji. 

– Vi ste njega uvrijedili da ne zna što govori i koristi izraz koji ne postoji. Iskoristio sam ovo vrijeme i brzo išao pogledati na Hrvatski jezični portal, koji kaže da je vizibilnost uočljivost i očiglednost. Tako da nije pogriješio ništa, vi ste njemu to predbacili, on je vratio vama – kazao je.

>> VIDEO Najavljena šira primjena COVID potvrda: Bit će potrebne i za trgovačke centre?

Komentara 44

OK
okvals54
14:25 20.10.2021.

Horvat je htio pokazati da je jako"pametan",a izgleda da ce biti"posten".Vrcati med,a ne lizati prste,u Hr nemoguce.

UG
ugroženi
14:40 20.10.2021.

U Hrvatskom saboru se mora govoriti hrvatskim standardnim jezikom. Mnogi ga hrvatski zastupnici zbog svoje oskudne naobrazbe ne znaju a kad se na to nadoveže malograđanski pokušaj da se, korištenjem tuđica za koje pretpostavljaju da ih hrvatski puk ne razumije, ispadne stručniji i obrazovaniji onda imamo ovo što imamo. Lijepo je da su pojedini zastupnici počeli učiti engleski jezik ali ne mogu, u pokušaju da to obznane svijetu, pretvoriti Sabor u Engleski sabor. Da kojim slučajem govore u engleskom parlamentu sigurno bi govorili sve na hrvatskom jer engleski u biti ne znaju. Trenutno si naš predsjednik vlade dopušta da upotrebljava engleske fraze ali me zanima gdje je granica i samo čekam da nakon što netko održi cijeli govor na engleskom vidim licemjernu reakciju Jandrokovića koji ga opominje da se u Saboru govori hrvatski jezik.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
14:15 20.10.2021.

Vizibilno je da se HDZ-ovci izražavaju kao "pokondirene tikve".... prepuni su engleštine i "visokovrijednih" riječi da bi izgledali pametniji. ... da su u Austrougarskoj bili bi onaj Saprlot kondukter iz Vlaka u snijegu 😂 Oh! Ah! Main got!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije