Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Markovu trgu rasprava o Prisavlju

Vladajući ustraju da ravnatelj HRT-a bude Šveb, Sabor glasa u utorak

Zagreb: Povlačenje iz procedure prijedloga kandidata na novog ravnatelja HRT-a
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
18.10.2021.
u 22:48

Zovko: HRT-u treba netko tko će program staviti u prvi plan i od HRT-a napraviti javni servis. To znači zaokret

O HDZ-ovu kandidatu za glavnog ravnatelja HRT-a Robertu Švebu danas će se raspravljati u Saboru, a već u utorak o njemu će se glasati jer je saborski Odbor za medije u ponedjeljak opet sa sedam glasova vladajuće većine podržao HDZ-ova kandidata, dok je urednik s HR-a Dario Špelić, kojeg je predložio Zeleno-lijevi blok, dobio dva oporbena glasa.

Iako je Odbor na početku sjednice zbog višekratnog kršenja Poslovnika, koje su izazvali vladajući, jednostavno morao povući prošlotjednu odluku o Švebovoj kandidaturi, HDZ je u nastavku opet inzistirao na Švebu kao najboljem rješenju za HRT. Oporba je vladajuće optuživala da silom na čelo HRT-a instaliraju čovjeka čija kandidatura uopće nije valjana.

Pogledajte kako je oporba zauzela govornicu prošlog tjedna usred rasprave o HRT-u

– U natječaju se tražila izjava ovjerena kod javnog bilježnika da kandidat u trenutku podnošenja kandidature nije u sukobu interesa, no Šveb je predao izjavu da će se on sukoba interesa riješiti bude li izabran. On sam priznaje da je već sad u sukobu interesa – naveo je Nino Raspudić (Most) ustvrdivši da će se postavljanjem Šveba na čelo HRT nastaviti koruptivne prakse. A kakvog čelnika treba HRT, pitali smo čelnika HND-a Hrvoja Zovka.

– Tko god dođe na HRT, kao da je došao u Zagrebački holding, dočekat će ga spaljena zemlja. Nikad veći egzodus s HRT-a nije bio. HRT je prepun afera. HRT-u treba netko tko će program staviti u prvi plan i od HRT-a doslovno napraviti javni servis. To znači potpuni zaokret – rekao je Zovko.

VIDEO: Vozači Ubera u štrajku: 'Tražimo svoje novce koje nam duguju'

Komentara 3

DU
Deleted user
23:29 18.10.2021.

Svaka cast Troskotu ,on je pametan momak samo jednom mu nije doteklo pameti sto nije napustio "MOST" kad su dosli Raspudici koji jos ni kune nisu pridonijeli u budzet Hrvatske drzave a i kako ce kad mlate praznu slamu koko i Kristo ,ko i Oreskovicka ,ko i Pejovicka

HO
homophob
18:08 18.10.2021.

Drugovi se najprije izletjeli jer su mislili da ke direktiva vac dosla , pa se onda brze=bolje povukli da ne bi dobili po repu i na kraju s potvrdenom instrukcijom iz komiteta gordo iskazali svoje demokratsko uvjerenje! Za plakati! Kakvi sve "rektalni speleolozi" postoje! Poslije ove sramote clanovi odbora, da su LJUDI, bi u zemlju propali od stida!

DU
Deleted user
16:00 18.10.2021.

Silovanje demokracije se nastavlja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije