Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljubavni trokut

Hollande deset godina ne zna kako zaustaviti rat ljubomornih žena

'France's President Francois Hollande attends a news conference in Washington, DC, prior to attending the G8 summit in Camp David, May 18, 2012.      REUTERS/Eric Feferberg/Pool   (UNITED STATES  - T
Reuters/Pixsell
VL
Autor
Željko Trkanjec
03.09.2012.
u 19:22

François, kakve su to nježnosti s bivšom? Sada me pred svima poljubi, hoću pravi francuski poljubac!

Novi se francuski socijalistički predsjednik François Hollande našao između čekića i nakovnja, svoje bivše i sadašnje partnerice sukob kojih više nije samo romantične naravi nego polagano prerasta u politički.

I dok su svi bjesnili na Sarkozyja jer je brzo nakon rastave s drugom ženom ušao u brak s bivšim modelom i kantautoricom Carlom Bruni pa je ona s vremenom počela uredovati po predsjedničkoj palači i vladi, sada su Francuzi sve zabrinutiji jer je očito da sukob dviju moćnih žena ima izravan utjecaj na predsjednika.

Odmah joj se svidio

Sve je, činilo se, počelo objavom na Twitteru sadašnje Hollandeove partnerice Valérie Trierweiler. Ona je, naime, u drugom krugu parlamentarnih izbora dala podršku izravnom protivniku bivše Hollandeove partnerice Ségolène Royal. Rezultat – Royal je izgubila. Taj je trenutak bio dovoljan francuskim novinarkama Anne Cabane i Anne Rosencher da prokopaju malo dublje i napišu knjigu “‘Entre Deux Feux” (Između dvije vatre).

Rat dviju žena oko jednog tada relativno neuspješna političara, ali s očitim potencijalom, trajao je više od desetljeća. Hollande i Royal bili su u vezi još tamo od 1977. godine, nikad se nisu vjenčali, imaju četvero djece. Oboje su imali velike političke ambicija i sve bi, kako se čini, bilo u redu da se početkom 2000-ih nije pojavila ambiciozna novinarka tjednika Paris Match – Valérie Trierweiler. Ona je dobila zadatak pratiti socijalističku stranku, ali čini se da joj se malo više od stranke svidio njezin član Hollande. Sukob je kulminirao još 2005. godine kad je Royal pozvala Trierweiler u svoj ured u parlamentu i rekla joj: “Svi pričaju da si Françoisova ljubavnica, ja to ne mogu podnijeti.”

Hollande je već tada imao druge prioritete i knjiga navodi da je veza s Royal već tada pukla, ali su ostali u formalnoj vezi kako bi ona mogla izaći na predsjedničke izbore 2007. godine. Razišli su se nakon toga, no Trierweiler ju je odlučila na svaki način ukloniti s političke scene. Kad je Hollande slavio svoju pobjedu na Trgu Bastille, prišao je Royal i poljubio je u oba obraza.

Djeca uz Ségolène

Kad se vratio svojoj sadašnjoj partnerici, ona je, navode autorice, odmah zatražila da je poljubi “onako francuski”, on se nije snašao pa je to na televiziji ispalo malo bljedunjavo. Autorice su također otkrile kako je Manuel Valls dobio mjesto ministra unutarnjih poslova u vladi jer je, kao glasnogovornik kampanje, nekoliko puta uspješno spriječio izravni susret Royal i Hollandea, a jednom je umjesto toga novinarima plasirao “srdačan” susret Royal i Trierweiler.

Novinarka je zasad pobjednica, ona je prva dama, ali javnost je, pa i autorice koje nastoje biti objektivne, opisuju bitno negativnije nego Royal, ljubimicu francuske ljevice. Priznaju da je Trierweiler pomogla Hollandeu da pobijedi, ali jednako tako ističu kako je tijekom kampanje znala nestati bez traga ako je ne bi tijekom javnog nastupa primio za ruku.

Tako sada Hollande ima veliki problem – kako smiriti sukob dviju žena (djeca su na strani Royal) koji puni novinske stupce. Uskoro stiže još knjiga, a podrška u javnosti već je niža od pedeset posto

Komentara 7

ZH
zhecko
07:13 04.09.2012.

Tko mu je kriv !!!

ST
stomugromova
09:20 04.09.2012.

03.09.2012. u 22:01h @rea je napisao/la: Koga briga za rat žena, to je njegova osobna stvar. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ On je javna osoba i trebao bi imati minimum moralnog integriteta,Ah,oprosti, u svijetu zionizma,tako nešto ne postoji. Neka radije zaustavi rat podzemlja u u sjevernim predgradjima Marseilla a gdje se kraljevi droge bore za prevlast i teritorij. U 8 mj. ove godine ubijeno je 19 ljudi. Zbog toga mu, izmedju ostalog, opada popularnost. A ne zbog žena. ++++++++++++++++++++ Popularnost ,za što ? Svaka druga budala može biti francuski predsjednik,jer su zionisti u pozadini počeli postavljati svoje marionete,koje krasi" visoka inteligencija i intelekt " !! Posljednji francuski predsjednik je bio Chirac. Klauni Sarkozy,Hollande su zionstein marionete.

RE
@rea
22:01 03.09.2012.

Koga briga za rat žena, to je njegova osobna stvar. En+, za razliku od Amera Francuzi nisu puritanci, dapače, uživaju u takvim trokutima. Neka radije zaustavi rat podzemlja u sjevernim predgradjima Marseilla a gdje se kraljevi droge bore za prevlastst i teritorij. U 8 mj. ove godine ubijeno je 19 ljudi. Zbog toga mu, izmedju ostalog, opada popularnost. A ne zbog žena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije