Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ DRAGULJI

Hodak: Zagorca ucjenjuju za tri milijuna eura

23.02.2009.
u 13:50

Meni nepoznat čovjek nazvao je moj ured te je pokušao ucijeniti umirovljenog generala Vladimira Zagorca. Tražio je tri milijuna eura, a zauzvrat je ponudio da će sudu predati dokumente i fotografije koje dokazuju da moj klijent nikad nije vidio dragulje.

Pročitan Pukanićev iskaz
Taj muškarac kazao je da će, ako mu Zagorec ne da traženi novac, na sudu svjedočiti da mu je upravo Zagorec dao dragulje da ih dalje preproda – izjavio je danas Zvonimir Hodak, branitelj generala Zagorca, nakon ročišta na zagrebačkom Županijskom sudu, gdje se Zagorcu sudi zbog zloporabe položaja i ovlasti teških pet milijuna dolara.

Nadalje, Hodak tvrdi da iza svega stoji “ista ekipa koja je Zagorcu otela dijete” te da je sve prijavio policiji.

– Ne mogu vam sada više reći jer ću o tome govoriti u svojoj završnoj riječi. Napravili smo podnesak o tome koji smo predali sudu, a policija je zbog toga bila u mom uredu i razgovarala s mojim zaposlenicima. Osim toga, izuzeli su SMS-ove i pozive, pa za više detalja pitajte njih. Što se pak tiče tih famoznih kutijica u kojima su navodno bili dragulji, to su kutijice boje čokolade koje su slikane kod Badrova. Osim toga, pročitan je iskaz Ive Pukanića vezan uz te kutijice, pa mene zanima zašto onda kao svjedoci nisu pozvani novinar Nacionala koji je kutijice navodno nosio u draguljarnicu u Gajevu te djelatnica te draguljarnice. Ja mislim da to nije slučajno – kazao je Hodak.

Prije “bombe” koju je Hodak bacio novinarima, sudsko vijeće, kojim predsjeda sudac Siniša Pleše, razmatralo je dokazne prijedloge obrane i tužiteljstva.

Uglavnom se radilo o raznoj dokumentaciji koja je dostavljena u spis, poput tečaja HNB-a od 1. do 20. veljače 2000. godine te više računa pod šifrom Transport Pero, pod kojom je MORH vodio trgovca oružjem Petra Perničku.

Vijeće je prihvatilo predložene dokazne prijedloge, a u sudnici je pročitan i iskaz Ive Pukanića iz istrage koji je dao istražnoj sutkinji 29. ožujka 2007. godine

Pukanić je u tom iskazu objasnio da mu je kutijice u kojima su bili dragulji donijela osoba koju on dugo poznaje, no čiji identitet nije htio otkriti.

Paranoični strah
– Kada sam se našao s tom osobom, dala mi je vrećicu u kojoj su bile plastične kutijice i certifikati za drago kamenje. Ta mi je osoba rekla da je te kutijice Zagorec dao trima osobama tražeći da ih se pokuša prodati. Nije mi htjela reći imena tih osoba jer je bila u paranoičnom strahu. Rekla mi je da može ostati bez glave i zbog toga ja ne želim odati njezin identitet – kazao je u istrazi Pukanić.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi obranu trebao iznijeti general Zagorec. Nakon toga uslijedit će završne riječi, a objava presude mogla bi biti idući tjedan.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije