Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hoće li Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila
25. kolovoza 2017. u 13:40 5 komentara 405 prikaza
Velika potraga HGSS-a za Josipom Cindrićem u studenom 2016.
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić ocijenio je u telefonskom razgovoru za Hinu, da je sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem bio kvalitetan, te kako se nada da će Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a za sigurnost građana i turista.

U mjestu Budak Fotografija dječaka koji vatrogasce nudi keksima mnoge je ganula do suza

Izvijestio je da su na današnjem sastanku u Ministarstvu financija bili nazočni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te vladinog Ureda za udruge na kojima je jasno predstavljen rad i financijski problemi HGSS-a.

- Upoznali smo ministra Marića s povećanim obavezama HGSS-a posljednjih godina koje su se i utrostručile dok je proračun ostao isti, a u nekim dijelovima se i smanjio, rekao je pročelnik HGSS-a Prizmić.

Naglasio je kako je dogovoreno da se dokraja ove godine nađu sredstva, koje je ocijenio 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a.

Također, dodao je i da će se od iduće godine putem igara za sreću pronaći stavke koje će biti namijenjene financiranju HGSS-a.

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila kazavši da "voze derutne automobile, a nekim pripadnicima nisu kupili nove planinarske cipele dugi niz godina". Također rekao je kako HGSS-ovi pripadnici daruju svoje vrijeme te da im treba koliko i svim drugim službama, poput vatrogasaca i hitne pomoći. Napomenuo je i da bi u HGSS-u bili zadovoljni s dodatnih 5 milijuna kuna od Ministarstva financija.

Vinko Prizmić Pročelnik HGSS-a Prizmić dogovorio sastanak s Marićem: Bio bih zadovoljan i s dodatnih 5 milijuna kn Damir Krstičević zahvala na naporu Krstičević: Cijela Hrvatska vam zahvaljuje, vi ste heroji u miru! Vinko Prizmić Pročelnik HGSS-a Prizmić prozvao Marića: Više od mjesec dana pokušavamo dogovoriti sastanak
r
Reserved
Globalno popularna serija Igra prijestolja je završila, no čini se da je njezin utjecaj na modu itekako prisutan
 • Avatar nekakav
  nekakav:

  prvo naplatiti spašavanje turista po biokovu i ostalim zakucima naše domovine, koji odlaze tamo sa pola litre vode i u japankama. gdje je putno osiguranje? zašto francuzi, austrijanci, nijemci, talijani, švicarci, svi oni znaju naplatiti spašavanje helikopterom i ostalim, samo ... prikaži još! mi ne, jer je to opterećenje za hgss, i 'tako je bolje'. odite na himalaju, i nek vas spašavaju helikopterom, jer ste izašli izvan propisanih staza. napravite to u italiji, da vas čujem. presiromašni smo da bi ovaj luksuz spašavanja darovali strancima. uslugu treba platiti. jer ću ja iduće nedjelje zvati hgss, da mi pomognu iznesti vreću s vrganjima iz jedne grabe, iz koje mi se bogami i ne da pješačiti sat vremena! naravno, plaća onaj isti koji plaća 'spašavanje' poljaka sa biokova. no, i ja ću si malo ogrebati kuk i laktove, rasplakati se i raščupati kosu. mobitel bu naravno prazni...

 • Avatar grom76
  grom76:

  Možda griješim ali da se ne vrši naplata spašavanja jer je otišao u planinu u japankama ili izašao na more unatoč upozorenju nije mi jasno. Troše se resursi,ljudi a sve besplatno pa toliko bogati nismo.Kako je i napisano to je ... prikaži još! usluga izvoli plati pa ćeš razmišljati.To je kao da krenem na put sa rezervom zapnem bez goriva i dobijem besplatnu pomoć.nema logike.

 • Deleted user:

  ma ne treba im.dati.ni.kune........sve dati pupijevim novostima