Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prizmić i Marić

Hoće li Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a

Velika potraga HGSS-a za Josipom Cindrićem u studenom 2016.
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/6
25.08.2017.
u 13:40

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila

Pročelnik Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) Vinko Prizmić ocijenio je u telefonskom razgovoru za Hinu, da je sastanak s ministrom financija Zdravkom Marićem bio kvalitetan, te kako se nada da će Vlada u proračunu za iduću godinu prepoznati vrijednost rada HGSS-a za sigurnost građana i turista.

Izvijestio je da su na današnjem sastanku u Ministarstvu financija bili nazočni i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) te vladinog Ureda za udruge na kojima je jasno predstavljen rad i financijski problemi HGSS-a.

- Upoznali smo ministra Marića s povećanim obavezama HGSS-a posljednjih godina koje su se i utrostručile dok je proračun ostao isti, a u nekim dijelovima se i smanjio, rekao je pročelnik HGSS-a Prizmić.

Naglasio je kako je dogovoreno da se dokraja ove godine nađu sredstva, koje je ocijenio 'vatrogasnim mjerama', ali i da se u pripremi proračuna za 2018. ozbiljno razmotri pitanje financiranja HGSS-a kroz djelatnost DUZS-a.

Također, dodao je i da će se od iduće godine putem igara za sreću pronaći stavke koje će biti namijenjene financiranju HGSS-a.

Prije nekoliko dana Prizmić je izjavio kako Hrvatska gorska služba spašavanja, čiji su pripadnici 24 sata u pripravnosti, ima novčanih problema oko nabave nove opreme i vozila kazavši da "voze derutne automobile, a nekim pripadnicima nisu kupili nove planinarske cipele dugi niz godina". Također rekao je kako HGSS-ovi pripadnici daruju svoje vrijeme te da im treba koliko i svim drugim službama, poput vatrogasaca i hitne pomoći. Napomenuo je i da bi u HGSS-u bili zadovoljni s dodatnih 5 milijuna kuna od Ministarstva financija.

Komentara 5

DU
Deleted user
14:41 25.08.2017.

Možda griješim ali da se ne vrši naplata spašavanja jer je otišao u planinu u japankama ili izašao na more unatoč upozorenju nije mi jasno. Troše se resursi,ljudi a sve besplatno pa toliko bogati nismo.Kako je i napisano to je usluga izvoli plati pa ćeš razmišljati.To je kao da krenem na put sa rezervom zapnem bez goriva i dobijem besplatnu pomoć.nema logike.

DU
Deleted user
14:41 25.08.2017.

ma ne treba im.dati.ni.kune........sve dati pupijevim novostima

Avatar nekakav
nekakav
14:52 25.08.2017.

prvo naplatiti spašavanje turista po biokovu i ostalim zakucima naše domovine, koji odlaze tamo sa pola litre vode i u japankama. gdje je putno osiguranje? zašto francuzi, austrijanci, nijemci, talijani, švicarci, svi oni znaju naplatiti spašavanje helikopterom i ostalim, samo mi ne, jer je to opterećenje za hgss, i 'tako je bolje'. odite na himalaju, i nek vas spašavaju helikopterom, jer ste izašli izvan propisanih staza. napravite to u italiji, da vas čujem. presiromašni smo da bi ovaj luksuz spašavanja darovali strancima. uslugu treba platiti. jer ću ja iduće nedjelje zvati hgss, da mi pomognu iznesti vreću s vrganjima iz jedne grabe, iz koje mi se bogami i ne da pješačiti sat vremena! naravno, plaća onaj isti koji plaća 'spašavanje' poljaka sa biokova. no, i ja ću si malo ogrebati kuk i laktove, rasplakati se i raščupati kosu. mobitel bu naravno prazni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije