Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Hoće li u „Piramidi“ opet nastupati političari, protiv čega je davno bio Latin, ali ga se nije slušalo

Dok se svi pitaju zašto je ukinut dobri stari Dnevnik 3, teletekst je jutros pun slova o tome što će se tobože novog gledati na Trećem i Četvrtom programu, dok je jedina novost egiptološki smjer u kreiranju programa: iskapanje repriza
04. rujna 2014. u 13:32 7 komentara 3506 prikaza
Denis Latin
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Umjesto da za prvih petnaest dana rujna zaračuna samo pola pretplate, HRT već drugi dan na teletekstu najavljuje tobožnje novosti na sva svoja četiri programa. Bilo bi pošteno da za rujan građani plate samo pola pretplate, drugu polovicu neka HRT-u plati Sabor. Prilično je čudno da vlada, pardon: Hrvatska televizija, najavljuje „Piramidu“ koju je u pretpotopno doba vodio  bračni par Ogresta – Merlić i protiv čije je osnovne ideje, da političari nastupaju u zabavnim emisijama, bio još Denis Latin, ali ga se nije slušalo ni tada ni danas.  

Kao novost najavljeno je i emitiranje prastarih stranih i domaćih TV serija, što znači samo to da se što jeftinijim repriziranjem štedi na kvaliteti programa u uzaludnoj nadi da gledatelji to ne će primijetiti. 

Bilo bi pristojno od HRT-a da pretplatnicima položi račun o tome zašto je ukinut „Dnevnik 3“ koji je bio nova i uspješna emisija HRT-ova Informativnog medijskog servisa. O njegovu ukidanju priča se i piše već mjesecima, pa nije teško pogoditi da su odgovorni kućni analitičari došli do zaključka kako je troje urednika (Kovačića, Munižabu pogotovo, Šimurinu) teško kontrolirati. Jednostavnije je gajiti egiptološki smjer u kreiranju programa: iskapati reprize.

>> Čudna reakcija HRT-a na vijest o katastrofalnom stanju hrvatskog gospodarstva 

>> Hrvatska sutkinja postala najgora TV kritičarka na svijetu

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga