Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
03.09.2014. u 10:03

U slučaju Bandić protiv RTL-a TV sutkinja Vanesa Brizić Bahun potpisala presudu Općinskog suda u Zagrebu kojom se zabranjuje ne samo svaki daljnji TV intervju koji bi bio na štetu Milana Bandića nego i TV program koji ide uživo. Jesmo li pred ukidanjem „Nedjeljom u 2“ koja ide uživo i emisije koja se utuživo zove „Hrvatska uživo“?

Dnevnik RTL TV jučer se pojavio u neuobičajenom izdanju koje nisu u potrebnoj mjeri slijedile druge hrvatske televizije. Pogriješile su jer vijest se odnosi na slobodu medija i na pravo slobode govora. RTL TV je sinoć ostala nekako sama u borbi za osnovna građanska prava, npr. za pravo na informiranje. 

Vijest glasi: sutkinja Općinskog suda u Zagrebu donijela je presudu kojom se RTL TV osuđuje da plati pedeset tisuća kuna Milanu Bandiću, za duševne boli prouzročene izjavom Zorana Milanovića o korupciji u Zagrebu.

Čitamo na ekranu da je sutkinja Vanesa Brizić Bahun presudu obrazložila ocjenom da se RTL TV „radi atraktivnosti vlastitog televizijskog programa, odlučila na ekskluzivni intervju uživo sa Zoranom Milanovićem, uslijed čega je izostala mogućnost da se isti razgovor na profesionalan način obradi.“ 

Sav taj tekst protegnut je preko cijelog ekrana, pa mu je lako prigovoriti da se njime ozbiljno zadire u pravo RTL Televizije da uživo razgovara i s čimpanzom, ako to doprinosi atraktivnosti programa, a kamo li ne s predsjednikom Milanovićem koji se usred kampanje za izbor zagrebačkog gradonačelnika zalaže za svojeg kandidata.

Ne preostaje nam drugo nego pozdraviti novu kolegicu i počastiti je titulom najgore TV kritičarke na svijetu, jer nitko se još nije dosjetio, poput gđe Vanese Brizić Bahun, da zabrani svaki TV program koji ide uživo, jer nije profesionalno obrađen, a nije profesionalno obrađen, jer ide uživo. Sad smo tu gdje jesmo, npr. pred ukidanjem emisije „Nedjeljom u 2“, koja se sastoji od 60 minuta razgovora koji ide uživo. Loše se piše i drugoj HRT-ovoj emisiji koja se vrlo utuživo zove „Hrvatska uživo“.

>> Ako ti padne avion, a ministar si obrane, onda padaš i ti 

>> HND o presudi RTL-u: Sud se opredijelio za cenzuru

Komentara 15

SE
sestrićna
10:49 03.09.2014.

treba milanovića po džepu a rtl.u ukinuti kaznu..

ZG
zgblabla
10:52 03.09.2014.

.....da se isti razgovor na profesionalan način obradi.“ ja ovo ne razumijem?to znači da se svaki intervju prije objavljivanja mora obraditi -profesionalno?

DE
dedamladen
12:26 03.09.2014.

Ništa novo u državi Hrvatskoj.Nazire se pobjda zajedničara ,a ova sutkinja samo slijedi opći drend,kojeg je započeo Turudić.Nakon izbora i pobjede HDZa,nastupa opća cenzura i izgradnja domova za preodgoj.Nema majci istinu reći o Milančetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije