Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrat u Osijeku

Hoće li se radnicima sufinancirati let iz Dublina za Osijek, odlučit će Gradsko vijeće

ivica vrkić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
14.10.2016.
u 12:14

Najava gradonačelnika Vrkića da će radnicima u Irskoj sufinancirati let s 500 kuna, čija je cijena inače 2500, izazvala je bunt Osječana.

Hoće li Osječani jeftinije letjeti iz Dublina u rodnu Slavoniju za blagdane, odlučivat će ipak Gradsko vijeće. Nakon najave gradonačelnika Vrkića da će radnicima u Irskoj sufinancirati let s 500 kuna, čija je cijena inače 2500, "užario" se internet od komentara. Izazvalo je to, naime, bunt Osječana koji smatraju kako se time iz njihova džepa plaća "one koji ionako više zarađuju, dok su oni sami doma bez posla". Gradonačelnik je, stoga, u četvrtak navečer otvorio anketu kako bi se građani izjasnili podržavaju li njegovu ideju.

Nova poruka gradonačelnika Vrkića

- Priča o subvenciji nije nikakva mjera niti populizam nego čista poruka u kojoj smo imali namjeru pripomoći najprije prometovanju i jačanju osječke zračne luke, a potom dati i materijalno do znanja našim sugrađanima koji su u tuđini da nam je do njih stalo i da ih kroz redovitu komunikaciju želimo upoznati s onim što radimo u gradu i navijestiti im da uskoro očekujemo novac iz fondova Europske unije koji je na razini jednoga proračuna, gotovo do 500.000.000,00 kn (novac koji će Grad Osijek dobiti i koji će zasigurno pomoći u otvaranju novih radnih mjesta) - napisao je Vrkić u petak ujutro na Facebooku.

Na noge su se digli i političari. S obzirom da nedavno na Gradskom vijeću nije bilo rebalansa proračuna za 2016., u HDSSB-u se pitaju odakle misli namaknuti taj novac.

- Naši sugrađani u Dublinu su ogorčeni i pitaju se, ako je glas u Osijeku 100 kuna, zašto gradonačenik misli da glas u Irskoj stoji 500 kuna? Samo je jedan Osječanin glasovao u Dublinu na posljednjim izborima. Njih ne zanima tko je gradonačelnik, već samo da se stvore uvjeti kako bi se mogli vratiti, a to se ne može s jeftinih, populističkih 500 kuna za karte – izjavila je HDSSB-ova Danijela Lovoković. Navela je i kako se u proteklom mandatu izdvajalo oko 10.000 kuna za kupnju zemljišta ili prvoga stana po mladoj obitelji, "a za iduću godinu za cijeli je taj projekt predviđeno ukupno 10.000 kuna".

- To je zaista izrugivanje s mladim ljudima – zaključila je Lovoković.

Ključne riječi

Komentara 3

GO
gooniegoogoo
13:50 14.10.2016.

rađe daj te pare u slavonske socijalne dućane

SS
sokac sa drave
12:40 14.10.2016.

Hocemo podatke gdje je rodjen Vrkicev djed,otac i on,nakon toga cemo dobiti sliku doticnog i saznati koliko on voli Slavoniju.U slavoniji na rukovodecim mjestima moraju biti sokci slavonski isto kao sto su u drugim djelovima Hrvatske domaci na vodecim pozicijama.Galici ,Penave ,Lucici,Turdici,Tolusici,Mercepi i jos mnogi sto vedre i oblace u Slavoniji.Ko su oni ,Od kuda su i po kojem zadatku su kod nas vladari.Hocemo nase slavonce oni znaju i netrebaju nauciti za razliku od ovih drugih.

PO
pozornik66
13:03 14.10.2016.

Kakve veze ima je li šokac ili nije,to ne znači ništa koliko on voli slavoniju. U dalmaciji ima ljudi koji isu dalmatinci a to ne znači da ja više volim dalmaciju od njih. Koliko vidim Vrkić pokušava promovirati Osječku zračnuu luku i dobiti potporu iz EU što je jako dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije