Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Grad Osijek subvencionirat će avionske karte radnicima u Dublinu

'Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek, s konačnom željom da se ponovno dosele kući...', rekao je Ivica Vrkić.
13. listopada 2016. u 15:01 3 komentara 351 prikaza
ivica vrkić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Osječanima koji su bili prisiljeni "trbuhom za kruhom" odseliti u Irsku, povratak doma ubuduće će biti ne samo jednostavniji i brži, nego i jeftiniji. Najavljeno je nedavno, naime, kako se napokon uvode izravni letovi iz Osijeka za Dublin, no stigla je jučer i vijest kako će Grad Osijek svojim sugrađanima na privremenom radu u tom gradu subvencionirati kartu.

- Za kartu koja stoji 2500 kuna, Grad će izdvojiti 500 kuna pa će konačna cijena biti oko 2000 kuna – obznanio je osječki gradonačelnik Ivica Vrkić na svom Facebook profilu, a potvrdio nam je to i telefonski. Tako će, istaknuo je, "subvencionirati njihov povratak i posjet svome gradu".

Želja da se ponovno dosele

- Cilj je potaknuti naše privremeno odsutne sugrađane na što češći povratak u Osijek, s konačnom željom da se ponovno dosele kući. Na njima je da se vrate, a na nama je da im stvorimo uvjete kako bi se mogli zaposliti i ovdje planirati svoju budućnost – pojasnio je.

Osijek i Dublin prvi će put izravnom linijom biti povezani 23. prosinca, pa zatim 2. siječnja, a riječ je o dva blagdanska čarter leta putem Croatia Airlinesa. Povratna će karta stajati 2500 kuna. Bit će to "generalna proba" za uvođenje redovitih izravnih letova, koji se planiraju za proljeće. A letjelo bi se tada iz Osijeka za Dublin najmanje jednom, a vjerojatnije i dva puta na tjedan. Očekuju 150 putnika po letu, a ta bi mjesta popunjavali i građani BiH i Srbije, također mahom radnici.

Slavonci su, naime, za glavni irski grad putovali ili iz Budimpešte ili iz Osijeka za London pa dalje za Dublin, što je kompliciranije i svakako skuplje.

> > Pruga do Josipovca, stiže i 30 niskopodnih tramvaja

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • TrvtkoKomadina01:

    Zašto im ne bi subvencionirali i plaće ? Kakva korupcija se valja iza takvih u najmanju ruku perverznih rabota ?

  • braveheart11:

    umjesto da otvara radna mjesta,on placa put ljudima koji odlaze iz zemlje