Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDINSKI POS

Hoće li Gradski stanovi i POS postati novi ‘slučaj Stanoing’

vladimir kukec
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
17.12.2013.
u 15:00

Ravnatelj JUGS-a Vladimir Kukec tvrdi da je teoretski nemoguće da POS stanove zadesi ista sudbina kakva je navodno Stanoingove

Nakon što su prošli tjedan gradonačelnik Goran Habuš i ravnatelj Gradskih stanova Vladimir Kukec u zgradi B1 u POS naselju Vilka Novaka u Varaždinu s izvođačima radova potpisali aneks kojim se garantira rok završetka te zgrade do 30. svibnja iduće godine, oglasila se Udruga stanara POS-a (USPOS) na čelu s predsjednikom Tomicom Drvarom Trtinjakom.

Prekršena obećanja

- Kako da im vjerujemo u nove termine kada se ne drže obećanog. Naime, do petka 13. prosinca kupci koji su podnijeli zahtjeve za raskid predugovora trebali su dobiti pismeni odgovor od strane Gradskih stanova o vremenu povrata uplaćenih sredstava, a što je i sam gradonačelnik obećao na zajedničkom sastanku 25. studenog. S obzirom na to da odgovora o terminu povrata nema, sumnjamo da JUGS novca za povrat nema te će tužbama kupaca samo kupovati vrijeme - poručuju.

Pitaju se i odakle novac za završetak izgradnje.

‘Trtinjakovi mentori’

- Naravno, od više kredita, za što će se davati stanovi pod hipoteku...  Postavlja se pitanje, hoće li JUGS nakon prodaje stana koji je pod hipotekom moći isplatiti banku da skine hipoteku ili će JUGS postati novi ‘slučaj Stanoing’ - pitaju se kupci.

Ravnatelj Gradskih stanova Vladimir Kukec kaže da je takva mogućnost teoretski nemoguća.

- Divim se kreatoru ove ideje da bi stanove građene po modelu POS-a mogla zadesiti ista sudbina kao i navodno Stanoingove stanove, ali ne čudi me način razmišljanja Tomice Drvara Trtinjaka i njegovih mentora, koji na ovaj način ne bacaju ljagu na Gradske stanove, nego na institucije koje kreditiraju izgradnju POS stanova, a njih je sedam - kazao je Kukec.

Otkriti na koga misli kada kaže ‘Trtinjakovi mentori’, nije želioU udruzi, pak, kažu kako se ne radi ni o čemu drugome nego o želji da dobiju ono što su platili. Podsjetimo, za stanove koji su trebali biti useljivi prije gotovo godinu dana, odnosno s 31. siječnja ove godine, mnogi već tri godine plaćaju kredite, a neki su uz to i podstanari.

Očajni kupci jedva spajaju kraj s krajem i čekaju kraj te životne drame.

Komentara 2

Avatar žič
žič
14:10 19.12.2013.

ljudi,daj bog da ne nastradata,ali sve tu nekak smrdi,nije mi jasno da se ljudi nisu naućili pameti,ti meni ključeve i papire od stana ja tebi novce,jer u ovoj državi drugačije ne ide,znam slučaj čovjeka koji gradi kuću u njemačkoj,kuču plača etapno,kak je koji dio kuće napravljen on da novce,sad su mu došli do krova i to je platil,sad dalje ima unutrašnje raddove koji se plačaju po izvedenim radovima,da,ali tam građevinari imaju kapital a ne kak kod nas dajte novce a za stanove bumo vidli,morti bute imali sreću...

Avatar pretplatniik
pretplatniik
09:08 20.12.2013.

Nije u redu da čovjek toliko dugo mora čekati stan koji otplačuje već 3 godine.Ali nije niti istina da ti isti krpaju kraj s krajem kako piše.Sigurno bi netko ko nemože 3 god. otplacivao kredit tog stana u "zraku" i podstanarinu.Čista demagogija i laž kupaca koji imaju pare za život,hranu i ratu stana.I s druge strane Gradski stanovi postali valjda rekorderi u Europi po probijanju rokova..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije