Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekad najjača stranka

HNS više nema vijećnika u varaždinskom Gradskom vijeću

Miroslav Marković
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
1/2
01.02.2019.
u 07:57

Nikola Plavec podnio je ostavku, a u Gradskom vijeću zamijenio ga je i prisegnuo šef gradskog SDP-a Miroslav Marković

HNS više nema svog vijećnika u Gradskom vijeću Varaždina. Nikola Plavec podnio je ostavku, a u Gradskom vijeću zamijenio ga je i prisegnuo šef gradskog SDP-a Miroslav Marković, prema rasporedu na koalicijskoj listi SDP-a, HNS-a, HSU-a i HSS-a.

Nakon izbora 2017. HNS, koji je u prošlom mandatu imao i svog gradonačelnika Gorana Habuša, imao je troje vijećnika. Dvoje je izašlo iz stranke i podržalo nezavisnog Ivana Čehoka, a sad je odstupio i Plavec. SDP nije podržao HNS-ov prijedlog za zamjenu i tražio je da u Vijeće uđe njihov Marković.

U HNS-u napominju da su se držali usmenog dogovora da svaka stranka mijenja svog vijećnika.

– No, SDP se očito pretvorio u bezidejnu stranku koja niti poštuje dogovor, niti ima bilo kakve konstruktivne prijedloge. Moram podsjetiti i kako su pohitali Čačiću u zagrljaj županijskoj skupštini, te su toga zadnji koji imaju pravo prozivati HNS – poručio je v.d. predsjednika varaždinske podružnice HNS-a Enriko Parlaj i dodao da će HNS, bez obzira što trenutno više nema vijećnika u Gradskom vijeću, "svojim prijedlozima i aktivnostima znati izboriti za projekte koji idu na korist građana grada Varaždina i povećanja standarda života".

Na traženje SDP-ove vijećnice Ljubice Križan s dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća skinut je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada jer nije obavljeno savjetovanje s javnošću. Tako zasad nema ništa od najavljenog pojeftinjenja nekih usluga. Nakon duže rasprave vijećnici su većinom glasova izglasali

Odluku o komunalnoj naknadi, u kojoj su djelatnosti klasificirane u više razina kako bi primjena bila povoljnija za obrtnike u centru grada. Većinom glasova izglasana je i odluka o komunalnom doprinosu koja se nije mijenjala u odnosu na dosadašnju. Jednoglasno je donijeta Odluka o visini paušalnog poreza za iznajmljivače koji će u ovoj godini plaćati paušalni iznos od 200 kuna po krevetu.

Ključne riječi

Komentara 1

SV
svakogdana
09:28 01.02.2019.

hns i dogovor HA HA HA HA kao i njihova braća po lopovluku, hdz, koji je žicao crkvu da pritisne most kako bi se vratili u vlast a onda kad su vidjeli kako se most ne može prisiliti na suradnju u lopovštini otišli s hns-om

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije