Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OKUPLJANJE CENTRA

Preuzme li Posavec vođenje HNS-a, moguć Čačićev povratak?

radimir čačić
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
04.07.2017.
u 18:45

Osim što su u koaliciji u Međimurskoj županiji, Čačić i Posavec pokrenuli su i savez župana sjeverne Hrvatske kako bi lobirali za taj kraj

Raskol u HNS-u koji se dogodio nakon što je Središnji odbor odlučio mimo odluke Predsjedništva stranke izglasati ulazak u Vladu s HDZ-om otvorio je mnoga pitanja pa i ono je li moguć povratak Radimira Čačića u tu stranku, odnosno je li realno očekivati pripojenje HNS-a (onog što je od stranke ostalo) i Čačićevih Reformista.

Naš izvor iz HNS-a kaže kako je to tema o kojoj se zadnjih dana itekako razgovara. Ali hoće li od toga išta biti, prije svega će ovisiti o tome koga će HNS izabrati za novog šefa stranke vjerojatno koncem godine. Bude li novi lider Predrag Štromar, poznavatelji prilika kažu kako je malo vjerojatno da će doći do spajanja HNS-a i Reformista. Međutim, postane li šef Matija Posavec koji još uvijek nije do kraja odbacio opciju da se kandidira, onda je i ujedinjenje dvije stranke vrlo izgledna opcija jer Čačić i Posavec jako dobro surađuju i sada.

Osim što su u koaliciji u Međimurskoj županiji, prošlog su tjedna pokrenuli i savez župana Sjeverne Hrvatske kako bi mogli lobirati za taj kraj i realizirati projekte. Sam Radimir Čačić kaže da s Posavcem nema nikakvih problema kao što nema ništa protiv suradnje s HNS-om koji vodi Štromar. Dapače, Čačić drži da na političkom spektru ima mjesta za okupljanje stranaka centra i tu vidi i HNS i Reformiste, ali i druge stranke.

– Mi u Reformistima nismo imali problem u suradnji s HNS-om ni prije. Problem je imao HNS sam sa sobom koji je kao uvjet za sklapanje koalicijskog sporazuma sa SDP-om navodio zabranu koaliranja s HDZ-om i Reformistima. Pri tome su čak inzistirali da zabrana s HDZ-om uđe u tekst sporazuma da bi na kraju upravo oni koalirali s HDZ-om – kaže Čačić. Na pitanje o ujedinjenju njegove stranke s HNS-om kaže da ne bi bilo dobro da do toga dođe jer se, kako kaže, nakupilo previše “negativnog taloga” u recentnoj povijesti.

– Došlo je do direktnog gaženja vrijednosti za koje se HNS zalagao – kaže Čačić. Ipak, suradnju u budućnosti ne odbacuje, ali se HNS, kaže, mora odlučiti za jedan jasan i čist stav. – Hrvatskoj treba jasan centar sastavljen od stranaka građanske opcije. Tu definitivno postoji prostor za rad – kaže Čačić. U novom savezu apsolutno vidi i stranku bivše HNS-ovke Anke Mrak Taritaš koja je osnivanje stranke najavila za kraj tjedna.     

Komentara 16

RI
rimac444
22:20 04.07.2017.

Samo još povratak ovog kriminalac treba razgolti i i pokopati ovu nula strančicu sa raznim sramotnim, orjunaškim imenma

AM
AMD------------------------
20:28 04.07.2017.

pa jel nije on sa nekom koja navodno o komunikaciji nesto zna? pa neka ga nauci govoriti. svaka emisija u kojoj on sudjeluje je za neslusati-ne pa ne pa opet ne i jos postapalica hrpa.svilena korupcija opet na kormilu-bezcasni gadovi.

DH
dalibor.hren
19:36 04.07.2017.

Preporuku ima: Pravomočno je osuđen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije