Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

HNS: HDZ nas je bacio natrag u situaciju u kojoj nam se svijet smije i čudi

05.07.2009.
u 11:55

Zaključak središnjeg odobora HNS-a koji je održan glasi: Ovo je politički trenutak u kojem Hrvatska mora dobiti alternativu. Ne može se izvući iz velike krize bez nove kvalitetne i kompetentne vlasti. HNS je siguran da to nitko pojedinačan ne može učiniti i u alternativu su poslani svi koji se osjećaju odgovornim za ovu zemlju, poručio je predsjednik HNS-a Radimir Čačić na današnjem godišnjem susretu članova stranke na Bjelolasici.

- Vlada koja danas preuzima državu nema sposobnosti. Ogroman je zadatak pred nama i velik trud i izazov. Očekujem maksimalan angažman svih naših članova. Dat ćemo maksimum od sebe a na unutarstranačkom izboru u devetom mjesecu dajte prostor najboljima, ne robujte klišejima. Lokalni izbori su bili dobar test i to će biti temelj za dobrar rezultat na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima - dodao je šef HNS-a.

- Velikim koracima zagrabit ćemo u ovo, jer kad zagusti i kad postane neugodno tada štakori pobjegnu. Zato ste tu vi i mi, ne kad se treba šminkati po televiziji i glumiti po svijetu. Vrlo brzo ćemo preuzeti odgovornost jer oni su nas zagurali u blato, izjavila je predsjednica Kluba zastupnika Vesna Pusić očito aludirajući na novonastalu političku situaciju u kojoj se nalazi Hrvatska.

Hrvatska se nalazi u nezapamćenoj situaciji kada je predsjednik Vlade pobjegao ber riječi i kada su pred nama dva temeljna strateška projekta, a to su europske reforme u RH u ulazak u EU. Predsjednik Vlade odlazi na Sabor HDZ-a i tamo radi kazalište apsurda, drži poletni govor i bježi kad je situacija u državi u banani. HDZ nas je bacio natrag u situaciju u kojoj nam se svijet smije i čudi, komentirala je Vesna Pusić.

Na susretu je bilo preko 1500 članova HNS-a koji su se zabavljali sportskim igrama.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije