Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASILA SE I VLADA

HNB provjerava situaciju oko dizajna eurokovanice: Konzultiraju se s pravnim stručnjacima

Zagreb: Boris Vujčić dodijelio nagrade autorima najuspješnijih dizajnerskih rješenja hrvatskih eurokovanica
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
06.02.2022.
u 12:26

Iz Vlade su nam kazali kako su svi natjecatelji morali su priložiti izjavu kojom jamče da su vlasnici autorskih prava likovnog rješenja koji  su kandidirali

Hrvatska narodna banka provjerava i konzultira se s pravnim stručnjacima oko informacija da dizajn kune za naličje eurokovanice od 1 eura autora Stjepana Pranjkovića podsjeća na fotografiju životinje kune s interneta.

Autor fotografije Iain H. Leach, kako je sam rekao,  nije bio upitan za dopuštenje za korištenje njegove fotografije. HNB će svoj komentar objaviti sutra.

Foto: Vlada RH

Istovremeno, iz Vlade su nam kazali kako su svi natjecatelji morali su priložiti izjavu kojom jamče da su vlasnici autorskih prava likovnog rješenja koji  su kandidirali.

Dodaju da je natječaj za odabir likovnog rješenja je od početka do kraja vodio HNB, kroz Komisiju za odabir, s vanjskim članovima, i stalnu Komisiju za novac HNB-a, koja inače odlučuje o dizajnu prigodnih kovanica.

VIDEO Tko su dizajner hrvatskih eurokovanica?

Ključne riječi

Komentara 105

Avatar anlaser
anlaser
12:59 06.02.2022.

Uobičajeno za hrvatsku . Stručna komisija bi tražila mapu rada od ideje do realizacije ,stoga čovjeka koji takvima može prodati m..a pod bubrege ne krivim . Nesposobni vladaju i uništavaju zemlju bez imalo srama i stida !

AF
AfganistanskiHrvat
13:07 06.02.2022.

Zašto se ovome ne čudim. Transparency international 28.01.2022. Hrvatska je na 47 mjestu iza Ruande i Jordana. Nismo u stanju se pridržavati napisanih i prihvaćenih zakona a kamo li napisati nove.

PA
papiribica
12:43 06.02.2022.

Ponoviti natječaj i uključiti renomirane dizajnere da naprave pravi dizajn, bez Tesli i ovakvih priča...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije