Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE Neki odahnuli nakon zatvaranja koprivničke tvornice kvasca

Hlebinčani mogu otvoriti prozore

pod_hlebine.jpg
import
03.04.2007.
u 19:32

HLEBINE - Radnici netom zatvorene koprivničke tvornice kvasca nisu zadovoljni što su ostali bez posla, no u Hlebinama imaju razloga za veselje. Kanalom Možđanskim jarkom više neće teći smrdljiva otpadna voda.

Bez prosvjeda
- Ljudi su zadovoljni i jedva čekaju da osjete blagodat kada im pod prozorima neće teći prljava voda. U nekim kućama, koje su uz Možđanski jarak, 300 dana u godini nisu mogli otvoriti prozore - kazao je jučer Hrvoje Gaži, općinski načelnik.
Tako će i brojni prosvjedi te peticije što su ih Hlebinčani godinama zaludu potpisivali, definitivno postati stvar prošlosti.

Bez rente
- Od prosvjeda smo imali samo tu korist da su Hlebine dobile mjesni vodovod. I u ovome trenutku imam papir s potpisima 8000 mještana protiv onečišćavanja kvascem i iz Danice - kazao je Gaži.

Možđanski jarak, u koji se ispušta otpadna koprivnička voda, četiri kilometra prolazi kroz Hlebine, a potom se slijeva u potok Bistru. Osim što je tvornica kvasca prestala raditi, stvar će se popraviti jer je proradio koprivnički biološki pročišćivač otpadnih voda.

- U 30 godina, koliko Hlebine trpe, nismo dobili rentu. Odahnuli smo kad se počeo graditi pročišćivač. Kazali su nam kako će se situacija 95 posto popraviti - nada se načelnik Gaži.
Uređenje Moždanskoga jarka u suradnji Hrvatskih voda i đurđevačkoga poduzeća Bistre već je počelo. Jednog dana u njega će se vratiti i ribe.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije