Naslovnica Vijesti Hrvatska

HKS snažno protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Termin rod u konvenciji se pojavljuje 24 puta, kaže Marijan Pavliček
23. ožujka 2018. u 14:30 2 komentara 595 prikaza
HKS snažno protiv ratifikacije Istanbulske konvencije

Hrvatska konzervativna stranka (HKS) zalaže se za zaštitu žena ali su protiv ovakvog oblika kakav to nudi Istanbulska konvencija, rekao je to predsjednik HKS-a Marijan Pavliček na današnjoj konferenciji za novinare koja je simbolično sazvana za 11.55 sati jer je, kako je rekao, krajnje vrijeme da se saborskim zastupnicima uputu još jedan apel da ne ratificiraju konvenciju.

Istanbulska konvencija Godišnji trošak za Istanbulsku Ratifikacija ne košta ni približno milijardu kuna

Govoreći na ovu temu Pavliček je rekao kako je žalosno da se u državi gdje kršćani čine preko 90 posto stanovništva, a 86 posto su ih katolici, Vlada prihvati Istanbulsku konvenciju. Tvrdi kako je ona protivna hrvatskoj kulturi, kršćanskim vrijednostima kao i sukobu sa svim moralnim vrijednostima i zakonima prirode.   

- Termin rod u konvenciji se pojavljuje 24 puta, a treba znati i kako Hrvatska njenom ratifikacijom gubi dio suvereniteta koji je stečen krvlju s obzirom na to da će ona biti iznad Ustava i zakona RH. Hrvatska gubi i dio financijskog suvereniteta jer će ona na godišnjoj razini porezne obveznike koštati milijardu kuna, kaže Pavliček dodajući kako je žalosno da u isto vrijeme nema novca za demografsku obnovu države i pronatalitetnu politiku.

HKS snažno protiv ratifikacije Istanbulske konvencije
1 / 5
Istanbulska konvencija

Tvrdi i da interpretativna izjava, koja ide uz konvenciju, nema pravnu težinu niti bilo kakvog pravnog temelja. Mišljenja je i kako predstavnici Vlade trebaju razgovarati s građanima kako bi se uvjerili što oni misle o ratifikaciji Istanbulske konvencije, a ne da se skrivaju iza nekakvih istraživanja koja se mogu prilagoditi.

-Zar je potrebno da hrvatsko društvo da milijardu kuna za Istanbulsku konvenciju koja opet neće moći zaštiti one kojima je zaštita zaista potrebna. Tih dodatnih milijardu kuna državni proračun neće moći izdržati. Imamo u državi puno važnijih tema i problema pri čemu se taj novac mogao iskoristiti za demografsku obnovu. Ako je demografska mjera povećanje dječjeg doplatka za 100 kuna onda nam se ne piše dobro, zaključio je Pavliček.

Nera Kristina Tuđman (u sredini) Dobila ispisnicu Tuđmanova unuka Nera Kristina otišla iz HDZ-a Kolinda Grabar Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica konačno iznijela stav o Istanbulskoj konvenciji Zagreb Pride traži da se ukine "istanbulska krpica" Zagreb Pride: 'Uz Istanbulsku konvenciju servirana nam je transfobija i homofobija'
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • Avatar Ante-Portas
    Ante-Portas:

    Nes ti stranke i broja clanova.

  • antimafia:

    Hrvatski košarkaški savez je protiv IK. E stvarno kako ih nije sram, ali ne čudi, košarku su upropastili, sad će i cijeli naspol.