Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šok u Poljskoj

Hitler u kampanji protiv pobačaja

hitler
www.jillstanek.com
03.03.2010.
u 19:03

Poljska nevladina organizacija Pro-Pravo na život počela je bizarnu kampanju protiv pobačaja u kojoj koristi lik Adolfa Hitlera.

Poljska nevladina organizacija Pro-Pravo na život počela je bizarnu kampanju protiv pobačaja u kojoj koristi lik Adolfa Hitlera. Njegovo smrknuto lice i prepoznatljivi brčići dominiraju plakatima kojima se želi uplašiti sve Poljakinje koje se eventualno odluče na pobačaj, javljaju poljski mediji.

Pobačaj u Poljskoj nije u potpunosti legalan, a dopušten je samo kada su ženi ugroženi život i zdravlje, kada je fetus oštećen ili deformiran te ako je žena žrtva silovanja.

Neki građani ogorčeni su zbog ovakve kampanje dok će feminističke udruge svoje nezadovoljstvo iskazati na prosvjedima najavljenima za Dan žena, 8. ožujka.

Osim Hitlerom, žene se straši i šokantnim fotografijama mrtvih fetusa. Autori kampanje ne kriju da je njihov glavni cilj bio prestrašiti i šokirati. Smatraju da se problem pobačaja često ignorira:

- Samo prošle godine bilo je 400 pobačaja. Želimo natjerati ljude da se zamisle i shvate da je pobačaj veliko zlo, ističu u Udruzi.

Udruga Pro-Pravo na život često je fetuse odstranjene prilikom pobačaja uspoređivala s ratnim civilnim žrtvama.

Iako su brojni građani podnijeli krivične prijave i zatražili da se šokantne Hitlerove fotografije uklone, sud je odbio intervenirati jer je zaključio da Hitler na takvim plakatima ne propagira nacizam zbog čega nije riječ o kažnjivom djelu.

Komentara 7

OB
-obrisani-
23:07 03.03.2010.

Da je Hićo pobjedio . Ovog svedanašnjeg sranja nebi bilo.

KA
Karla
21:05 03.03.2010.

Slike jesu šokantne jer je i sam pobačaj više nego šokantan: majka traži i doppušta ubijanje svog djeteta koje se ne može braniti a nema ni advokata koji bi tražio da se poštuje njegovo pravo na život. Traženje da se uklone slike je traženje da se sakrije istina. A Hitler se tu dobro uklapa jer je i on odlučivao tko će živjeti a tko umrijeti: svi bolesni, oštećeni, ružni, druge rase itd. trebali su biti ubijeni. Ne osuđujem i ne sudim ali istina ne prestaje biti istina ako se prešućuje.

MO
Morkin
08:10 04.03.2010.

Hitler je IDEALAN za ovakve kampanje. Svi totalitarni režimi koriste abortus kao jednu od glavnih poluga svoje politike temeljene na VLADANJU ljudskim životom i smrću. Hitler je abortus podigao na pijedestal kao simbol \"OSLOBOĐENJA\" (baš kao i zapad danas) od svih onih koji nisu pasali njegovoj viziji \"novog poretka\": Romkinje, židovke, Slavenke, političke protivnice, prostitutke - sve su one bile smeće nevrijedno djece, pa su masovno već na početku njegove vladavine 30tih poput stoke dovođene na ovakav tretman. I sve je to opravdavano \"racionalnim\" razlozima, sa stručnim mišljenjima ozbiljnih znanstvenika (do kraja 2 sv. rata eugenika je bila jedna od najpopularnijih znanosti na zapadu, a danas, sa porastom sekularizacije (tj.ateizma kao \"državne religije\") i moralnog relativizma ponovo se vraća - ovaj put u formi ZLOPORABE genetike i medicine. Naravno, ako se može ubiti nerođeno dijete, onda je ISKLJUČIVO PITANJE VREMENA kada će sve drugo postati sasvim normalno i prirodno, pa su u 3 Reichu uskoro zaredale i masovne sterilizacije \"bezvrijednih\" žena (prevencija je najbolje \"liječenje\"), a ovakvo \"pomicanje granica\" s početkom rata je sasvim prirodno (za takav sustav vrijednosti) rezultiralo, logično, GENOCIDOM milijuna u plinskim komorama. I danas totalitarni režimi naprosto obožavaju abortus kao glavno oruđe kontrole populacije svojih podanika, pa tako u Kini postoje čitave mobilne ekipe sastavljene policajaca i medicinara koje upadaju u kuće i stanove te doslovce \"na licu mjesta\" provode nasilne abortuse protiv svih onih koje su susjedi \"otkucali\" da ne poštuju vrhunaravne direktive države tipa \"jedna obitelj, jedno dijete\". I to se uvijek opravdava i objašnjava \"logičnim\", \"razumnim\", \"racionalnim\", \"znanstvenim\" \"argumentima\". NA zapadu se, nakon legalizacije \"pobačaja\" sada logično legalizira i \"eutanazija\", koja će iza 2020, kada eksplodira problem starenja zapada prerasti u GERONTOCID (masovno istrebljenje milijuna staraca koje će biti objašnjeno i opravdano također sa \"logičnim\", \"razumnim\", \"racionalnim\", \"znanstvenim\" \"argumentima\", a podržano od medija i stanovništva nesposobnog za bilo kakvo odricanje i/ili žrtvovanje SVOG OSOBNOG potrošačkog komoditeta i visokog standarda).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije