Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubila se na brdu Perun

HGSS u noćnoj akciji, opet upozoravaju: 'Ovo je primjer kako NE planinariti'

Izgubljena na Perunu
Foto: HGSS Split
1/3
05.10.2023.
u 10:44

HGSS Split ovog je četvrtka preko Centra 112 primila poziv u 2.55 u noći. Pozvani su zbog strane državljanke (33) koja je s neadekvatnom opremom krenula prošetati na brdo Perun.

Žena (33) otišla je šetati u večernjim satima u neadekvatnoj obući i odjeći kroz zahtjevan teren, piše HGSS Split.  Došla je do točke odakle se nije više mogla kretati. Na teren je izašlo četvero članova HGSS-a. Kada su ju pronašli zatekli su pothlađenu ženu, s lakšim ogrebotinama. Akcija je završila u 4.40 sati kada je unesrećena predana policiji u Žrnovnici.

HGSS napominje kako je strana državljanka potpuno nepripremljena krenula u šetnju na brdo Perun i to u noćnim satima. Bila je u sandalama, kratkim hlačama, bez vode i bez rasvjete, te praznog mobitela. U posljednji je trenutak uspjela poslati lokaciju prijetelju koji je alarmirao službu za spašavanje. Osim toga kretala se izvan označene staze. 

VEZANI ČLANCI 

VIDEO Veliki požar u Osijeku

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Stradun
Stradun
17:32 05.10.2023.

HGSS,sve čestitke. Jedna od rijetkih vrhunskih službi. A Dotičnici, planinarki, palac dolje.

Avatar mos_mislit
mos_mislit
12:59 05.10.2023.

Ljudi ovako neide.!!! Živim u Švicarskoj ovo bi joj naplatili znate kako.A ako itko planinari to je u švici... Tamo par puta godišnje ima spašavanja ,ali isključivo zbog teških hitnih medicinskih potreba tipa :srčani,prelom... Počnite naplaćivati,vidit ćete za godinu danaa da ćete smanjit broj intervencija za najmanje četiri puta. Ove egzekucije plaćaju hrvatski poreznici. Ali svaka pohvala našem HGSS iz ničeg su stvorili zaista profesionalnu službu.

AR
Archangel711
12:05 05.10.2023.

33 godine, kondicija 80 godišnje babe,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije