Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervencije

HGSS-ovci spašavali pijanog izletnika na Konju, na Papuku planinare napali stršljenovi

Preko dvjesto članova HGSS-a već peti dan traga za Poljakom koji je nestao na Biokovu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
05.10.2020.
u 21:49

HGSS apelira na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi

Sedam članova HGSS-a spašavalo je pijanog izletnika na Ivančici. Zabrinuti planinar koji se spustio po planinarskoj stazi "Konj", policiji u Ivancu je dojavio da je vidio vidno alkoholiziranu osobu kako nekontrolirano pada po planinarskoj stazi, i po njegovoj procjeni, nije sposobna sigurno se spustiti do podnožja bez da se ozlijedi. 

Dva člana Stanice HGSS-a iz Ivanca krenula su po planinarskoj stazi prema unesrećenoj osobi, a još petorica stigla su iz iz Varaždina.

- Na predjelu staze “Mali konj” zatečena je vidno jako alkoholizirana osoba koja nije bila u stanju sama hodati ili komunicirati. Osoba je bila u pratnji planinara koji ga je pronašao u jarku pokraj puta. Osoba je nakon kraćeg spuštanja predana PU Ivanec s preporukom da se uputi na medicinsku obradu prije puštanja kući - kažu u HGSS-u koji apelira na planinare i izletnike da se suzdržavaju bilo kakvih alkoholnih ekscesa u prirodi.

- Ova je priča na sreću završila sretno, zahvaljujući nizu faktora i velikoj sreći - ističu u HGSS-u.

Potrebe za intervencijom bilo je i na Papuku, kod Lapjaka, gdje su tri planinara zadobila višestruke ubode stršljenova po glavi, vratu i rukama. Na sreću nitko od njih nije zadobio alergijsku reakciju. No, oko 400 kilometara južnije, HGSS u Splitu dobio je dojavu o 40-godišnjem planinaru kojem je u blizini planinarskog doma na Mosoru pozlilo nakon snažne alergijske akcije uzrokovane ubodom kukca.

Neko je vrijeme čak bio i bez svijesti. Ekipa od šest članova HGSS-a pronašla ga je, nakon čega je helikopterom HRZ-a prevezen do helidroma KBC-a Split. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije