Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'HGK je simbol korupcije. Ovaj rat je tek počeo, ali prva bitka je dobivena'

Smatraju također kako je većina saborskih klubova bila je spremna na promjenu, dok je HDZ odlučio opstruirati želju poduzetnika, građana i zastupnika
29. siječnja 2021. u 13:45 5 komentara 2913 prikaza
Zagreb maraton
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

- Došlo je do toga da vladajuća stranka miče glasanje s dnevnog reda jer nema većinu, komentirala je današnje glasovanje o ukidanju plaćanja obvezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori udruga Glas poduzetnika, koja je inicirala peticiju s prikupljenih 20.000 potpisa.

Zagreb: Sabor započeo zasjedanjem minutom šutnje za žrtve Holokausta OPORBA NAPUSTILA SABORNICU Sabor bez kvoruma za jednu ruku, Jandroković morao otkazati glasovanje

- Zanima nas čega se HDZ toliko boji da je morao maknuti glasanje o ukidanju nameta za poduzetnike danas? Da će demokratski biti preglasani? Kao što smo već istaknuli, HGK je simbol korupcije, netransparentnosti, nekonkurentnosti, neodgovornog odnosa prema novcu poduzetnika i poreznih obveznika i svega onoga što nije dobro u Hrvatskoj, navode u priopćenju.

Smatraju također kako je većina saborskih klubova bila je spremna na promjenu, dok je HDZ odlučio opstruirati želju poduzetnika, građana i zastupnika. Ipak, ovo ne gledaju kao poraz, već smatraju kako njihova borba tek počinje, s obzirom na to da se oporba ujedinila.

REAKCIJE OPORBE U SABORU Grbin: Pokazali su srednji prst žrtvama potresa. Tomašević: Ne pristajemo na tiraniju većine

- Napravili smo velik korak, hvala svim zastupnicima Hrvatskog sabora koji su bili spremni glasati za. Ovaj rat je tek počeo, ali prva bitka je dobivena - stranka na vlasti je pokazala sav svoj kukavičluk i što im je zaista cilj, a to sigurno nije dobrobit građana ove države, rekao je Dražen Oreščanin, izvršni direktor udruge Glas poduzetnika.

Također navode kako je HGK institucija koja služi isključivo za zapošljavanje podobnih kadrova, a ''o tome dovoljno govori i činjenica da se polovica njihovih prihoda troši na plaće zaposlenika''. UGP traži da HGK izađe na tržište i da se zaista bori za poduzetnike. Sada predstavljaju samo još jedan od nameta za poduzetnike i kamen spoticanja za sve one koji se bore za napredak.

Krapina: Žarko Tušek održao je konferenciju za medije odstupio šef HDZ-a Krapinsko-zagorske županije Tušek dao ostavku u Zagorju, ostaje u Saboru

- Ovu priliku želimo iskoristiti i ponovno pozvati sve građane, poduzetnike i zaposlenike koji žele bolju Hrvatsku da potpišu peticiju na sljedećoj poveznici.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • mel_torme:

    Članstvo u HGK može biti isključivo dobrovoljno, ali u tom slučaju članovi pristaju na članarinu.

  • emojmile:

    Ekipa koja radi U HGK je poslovna sramota. Ljudi imaju svoje firme, svoje kafiće. Kad su imali priliku raditi u realnom sektoru izdržali su kratko. Posao im je bio podijeliti otkaze. Nije u pitanju 42 kune,nego x puta 42 kune ... prikaži još! kojima je plaćaju cackasi nosa. Nitko nema ništa protiv da mi imamo državni proračun i službenike. No oni moraju biti na usluzi STANOVNICIMA REPUBLIKE HRVATSKE.

  • marinamb:

    HGK ima jako puno posla, jer da nema, ne bi bilo toliko zaposlenika, zar ne? Znači oni mogu svojim radom zaraditi dovoljno za svoje plaće i troškove. Ne trebaju nikoga prisiljavati da plaća članarinu. Tko želi neka se učlani i ... prikaži još! plaća, njima će to biti višak koji će potrošiti na unapređenje kvalitete svojih usluga. Dakle, ne treba ukinuti komore, krasno je što imaju tako dugu tradiciju. Treba ukinuti OBAVEZU plaćanja članarine. Članarina MORA biti dobrovoljna. Svim komorama treba dati priliku da rade i da zarade plaću svojim radom.