Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državno vlasništvo

HFP određuje cijene jeftinijih nekretnina, a vještaci skupljih

stanovi
Mišo Lišanin
16.09.2010.
u 19:54

Dionice kojima se nije trgovalo cijena će se određivati prema nominali, a ako se ne nađe investitor, cijena će se smanjiti 15 posto, a u idućem krugu prodaje 25 posto.

Vlada je donijela pravilnik o prodaji dionica i udjela na burzi javnom dražbom. Riječ je o udjelima u društvima gdje država posjeduje do 50 posto temeljnog kapitala. Početna cijena likvidnih dionica bit će zadnja postignuta prije objave dražbe, dok će se nelikvidnim dionicama cijena određivati prema prosječnoj cijeni u posljednjih godinu dana.

Dionice kojima se nije trgovalo cijena će se određivati prema nominali, a ako se ne nađe investitor, cijena će se sniziti 15 posto, a u idućem krugu prodaje 25 posto. Dionice tvrtki čija vrijednost ne prelazi pet milijuna kuna odmah idu na burzu, za one od pet do 100 mil. odluku će donijeti HFP, a za društva čija je ukupna vrijednost više od 100 milijuna odluku će donijeti Vlada.

Također je donesen pravilnik za prodaju nekretnina u državnom vlasništvu: za nekretnine do milijun kuna cijenu će odrediti HFP, a za nekretnine preko te vrijednosti sudski vještaci.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar sebastian
sebastian
21:48 16.09.2010.

kako god oni odluce, narod nema novaca a niti buducnosti....!!!

AU
aurora08
21:02 16.09.2010.

koja bu to cijena, tak kak za one komuni+sticke stanove, koje su dobijali vucibatine, da avs podsjetim 5 je radilo i placalo u taj komuni+sticki fond a samo je jedan dobio stan, a ova 4 ili 75% dobili su vrit nogu, a ovaj mamlaz nije im rekel ni fola lijepa, kaj pok ce prodavat trosobni stan po 7000DM???????????????

DU
Deleted user
08:44 17.09.2010.

opet prodaja u bescjenje opet lopovluk na legalan način

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije